imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így kapcsolhatod ki teljesen a GPS-t iPhone-on


Noha alig fogyaszt energiát, és alkalmazásonkánt testre szabható, néha az ember egyszerűen teljesen el szeretne szakadni a minden lépését figyelő műholdaktól. Mutatjuk, hogy lehet.

Rengeteg új iPhone-os kérdezi tőlem ismerősi körben, hogy „Hol lehet kikapcsolni a GPS-t?“. Erre rendszerint visszakérdezéssel szoktam felelni: „Minek akarod kikapcsolni?“ – majd ezt követi egy rövöd értekezés az alkalmazásonkénti beállítási lehetőségekről, az aksikimélő megoldásról és a kikapcsolás értelmetlenségéről.

Továbbra is tartom, hogy teljesen felesleges kilőni a GPS, de elfogadva a tömegigényt, jöjjön hát egy tipp arról, hogy hogyan kapcsolhatsz le mindenfajta helymeghatározást. Tehát nem csak a GPS-t, hanem a WiFi és Bluetooth, illetve a bázisállomásos beháromszögelésen alapú próbálkozásokat is.

Tartsd viszont észben, hogy egyrészt a beállítás az Apple Watch-ra is kihatással lesz, másrészt, hogy néhány alkalmazás akár teljesen használhatatlanná válhat helyzetmeghatározás nélkül (például navigációs appok). Ha ennek ellenére is a kikapcsolás mellett döntesz, akkor:

  • Nyisd meg a Beállítások > Adatvédelem menüpontját
  • Kattints a legelső, Helyzetmeghatározás elemre
  • Deaktiváld a funkciót a csúszka kikapcsolt helyzetbe húzásával

Ezután, ha olyan appot nyitsz meg, amelyik használni szeretné a helyzetmeghatározást, egy felugró ablak fog emlékeztetni rá, hogy kikapcsoltad.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!