imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így készíthetsz Live Photos-t FaceTime hívás közben


Az iOS 11-ben alaposan újragondolta az Apple a Képernyőképek készítését, emellett pedig a FaceTime hívás is bővült egy apró újdonsággal. Mostantól FaceTime videóhívás esetén pillanatokat örökíthetünk meg a beszélgetésből egyetlen koppintással.

Az új kényelmi funkció az eszeveszett képernyő villogtatásra nyújt kézenfekvő megoldást. Ismerős, amikor valakivel beszélgetsz FaceTime-on keresztül és szeretnél elmenteni egy képet a beszélgetésből? Legyen az rég nem látott ismerős, barát vagy barátnő, esetleg a nagymama akitől olykor kölcsönveszel egy-két tradicionális receptet, de nehezére esik neki egy szkennelt fotót küldenie iMessage-en vagy más levelező appon keresztül. Nemcsak egy egyszerű képernyőfotóról van szó, hanem egy mozgó fényképet készíthetünk a beszélgetés megörökítésére.

A FaceTime Live Photos-t a Beállításokban aktiválhatjuk vagy kapcsolhatjuk ki a FaceTime menüpont alatt. Csak akkor készíthetünk élő fotókat, ha ez az opció a fogadó félnél is engedélyezve van. Ha már most hallani sem akarsz róla, hogy bárki fotókat készítsen rólad beszélgetés közben, akkor győződj meg róla, hogy ki van-e kapcsolva, hiszen alapértelmezetten engedélyezve van. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy mindkettőtöknek iOS 11-gyel kell rendelkeznetek.

Ha mindezek a lépések megvannak, akkor a FaceTime hívás során a bal alsó sarokban fog megjelenni a Live Photos ikonja. A képernyőkép készítésével ellentétben ez abban a pillanatban készül, amikor rányomsz, nincs késleltetés. Egyébként hasonló okos funkciót kapott a Kamera alkalmazás is: videofelvétel közben ugyanitt megjelenik egy fényképező gomb is, ami ugyanezt produkálja. A FaceTime Live Photos Macre is elérhető macOS High Sierra alatt, használat előtt ugyanazokat a lépéseket kell megtenni, mint iPhone-on vagy iPaden. Fontos megjegyezni, hogy a FaceTime Live Photosról a túloldalon a értesítést küld a rendszer, szóval csak óvatosan a sunyi kattintgatással.

Forrás: Cult of Mac

Az iOS 11 a fotózás és videózás terén teljesen megújult, köszönhetően az új fájlrendszernek, ami lehetővé teszi a HEVC formátumban való rögzítést. A bővült kamerabeállításokról nem régiben itt írtunk részletesebben. Ha fotózni vagy videózni szeretnél és kellene egy olyan iPhone, ami kiváló képeket készít, akkor az Apple legújabb modellje, az iPhone 8 neked való, amit már most előrendelhetsz az iSTYLE-ban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!