imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Így készülnek az iPades rajzok


Összegyűjtöttünk néhány látványos videót, melyeken remekül megfigyelhető, hogy miként is alkotnak a művészek az iPad segítségével.

A táblagép és a művészet témakörével korábban már több cikkben is foglalkoztunk. Az egyikben autista alkotókat mutattunk be, egy másikban a Reddit legjobban sikerült feltöltései között válogattunk, de közöltünk már portrét és interjút is olyan emberekkel, akiknek az iPad a fő kifejezési eszközük. Ezúttal nem feltétlenül a tablet és az Apple Pencil képességeit szeretnénk sokadszorra is bizonygatni, inkább csak puszta érdekességként mutatunk néhány személetes videót az alkotás folyamatáról.

Koi ponty a kijelzőn

A japán halfajta idehaza a dísztavak egyre népszerűbb lakója, Gal Shir videójában most az iPaden is tiszteletét teszi. Felhívnánk a figyelmet az uszonyokra és az árnyékolásra, a végeredmény magáért beszél.

Valósághű villanykörte

Az energiatakarékos fényforrások korában szinte istenkáromlással ér fel a hagyományos izzók emlegetése is, de rajzos formában talán nem árthatnak nekünk. Ezen a rövid videón fél óra munkája lett két percbe sűrítve, le a kalappal a művész előtt, én még fotózni sem tudnék jobb képet.

Venom

Tom Hardy 2018-as Venom-mozija közel sem durrant akkorát, mint a készítők remélték, de azt kevesen vitatják, hogy a címadó karakter látványával semmi gond sem volt. Talán ezért is ihlette meg Stephen Wardot, aki egy iPad Prón elevenítette fel a képregényhőst.

Csillám

Az egykori Viva TV kétezres évek közepén futott műsora, a Club Rotation ugrik be erről az alkotásról. A különböző diszkókat látogató produkcióban legalábbis gyakran tűntek fel ilyen csillámos arcfestéssel mulató figurák.

Morgan Freeman

Ezt az iPad Pro és az Apple Pencil előtti időkből származó alkotást anno nagyon felkapta a média, többen is próbálták leleplezni, hogy csalással készült. A Gizmodo és az Engadget még nyomozást is indított, az utóbbi arra jutott, hogy valószínűleg eredeti munkáról van szó.

Táblagép a táblagépen

Az első Alien-film nyomasztó atmoszféráját idézi Nikolai Lockertsen festménye, melynek a „The Pad” címet adta, mivel a kép főszereplője egy táblagépet tart a kezében. Lehet, hogy a 2050-es iPad az?

Erdei kúria

A rideg sci-fi környezet után szinte szívmelengető a rengeteg iPades rajzot készítő JJcanvas felöltése. Ha esetleg ismerős a zene, az azért lehet, mert az Elder Scrolls-szériából származik.

Noir-hangulat

Ezen a videón egy 1949-es japán dráma, a Late Spring főszereplőjének fotóját másolja le az alkotó, kizárólag ujjal, méghozzá egy iPad Airen. Ez is bizonyítja, hogy némi készség birtokában a Pro és a Pencil nélkül is szép eredményeket érhetünk el.

Vágtázó fantázia…kötött sapkában

Sam Rodriguez túllépett a másoláson, és kreatívabbra vette a figurát. A videóban néhány tipp is feltűnik, ha esetleg megjönne a kedved a rajzolgatáshoz.

Kaktusz és kávé

A végére beválogattunk egy újabb filmet Gal Shirtől, de csak mert kiváló példája az olyan csalóka bemutatóknak, amelyek láttán a néző úgy érzi, hogy ezt akár ő is meg tudná csinálni.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!