imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így készült a lenyűgöző Centriphone videó


Még február elején robbantotta fel az internetet a svájci síző, Nicolas Vuignier videója, melyet a YouTube-ra töltött fel, és a Centriphone nevet adta neki. A videóban őt láthatjuk síelés közben, azonban nem akárhogy: a kamera folyamatosan mozog körülötte, miközben végig őt veszi.

Nicolas azt már az eredeti videónál is elárulta, hogy az egész filmet egy iPhone-nal vette fel, azonban nem volt teljesen tiszta, hogy pontosan hogyan csinálta. Azt láthatjuk, hogy gyakorlatilag egy zsinóron forgatja maga körül a telefont (tehát nem valamiféle drónról van szó), de hogy a zsinór pontosan milyen kiegészítőhöz kapcsolódik, az sokáig rejtély volt. Ha valaki lemaradt volna február (sőt eddig az év) legjobb iPhone-os videójáról, annak itt az eredeti alkotás:

A videó megjelenése után Nicolast természetesen elárasztották az érdeklődők, hogy árulja el, pontosan mi is a trükk, milyen rögzítést használt az iPhone-hoz. Most végre elérkezett a pillanat, és az alkotó egy újabb videóban meséli el a történetet az ötlettől a kész termékig. Láthatjuk, hogy először GoPróval próbálkozott, ezt rögzítette egy kartonpapírból kivágott „szárnyas” tartóhoz, de nem hozta a megfelelő eredményt.

A videóból kiderül, hogy Nicolas számtalan prototípus és rengeteg kísérletezés után jutott el a kész verzióhoz, miközben a GoPrót is egy iPhone-ra cserélte amire nagylátószögű lencsét tett. A kartonpapírból először fa, majd később 3D-nyomtatóval készített műanyag konzol lett. Íme, a videó arról, hogyan készült a Centriphone:

A legjobb az egészben, hogy Nicolas Vuignier bárki számára szabadon elérhetővé tette a terveket, melyek letölthetők a weboldaláról. A csomagban megtalálhatjuk a GoPróhoz készült változatot, amit otthon is kivághatunk és összeilleszthetünk rétegelt lemezből. Benne van továbbá az iPhone 6/6s-hez készített 3D-terv is, ehhez azonban szükségünk van egy 3D-nyomtatóra.

Ha esetleg nincs otthon 3D-nyomtatónk (nahát), akkor sem kell megijedni, ugyanis Nicolas a kész konzolokat is árulni fogja, jelenleg előrendeléseket vesz fel rá: mindkét modellt 39 svájci frankért plusz szállítási díjért (összesen kb. 14 ezer Ft-ért) rendelhetjük meg, a szállítást májusra ígéri, ami ugyan felénk annyira már nem síszezon, de számtalan más témájú érdekes videót is készíthetünk a Centriphone-nal.

Forrás: Centriphone via Cult of Mac.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!