imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így készült Steve Wozniak viaszszobra


Még tavaly adtunk hírt arról, hogy Steve Wozniak nyerte a San Franciscó-i Madame Tussauds által indított szavazást, melyben arra a kérdésre kerestek választ, hogy ki legyen a következő, technológia világában ismert személyiség akiről viaszbábut készítenek.

A Madame Tussauds névről valószínűleg mindenkinek beugranak az egészen élethű viaszszobrok, amiket ismert emberekről készítenek. A világ több nagyvárosában is van ilyen kiállítás, persze a „felhozatal” változó, és sokszor alkalmazkodik a helyszínhez – így van ez a San Franciscó-ban található egységben is, ahol több, a techvilágból ismert ember élethű mását nézhetjük meg. Megtalálható itt például Steve Jobs és Mark Zuckerberg is. Most közzétettek néhány fotót és egy videót Woz viaszba öntésének folyamatáról.

Steve Wozniak Madame Tussauds

Woz szobrát március 19-én leplezik majd le, a legelső Silicon Valley Comic Connal egy időben. Természetesen hozzá méltó helyre kerül a múzeumban: a mását közvetlenül Steve Jobs figurája mellett helyezik majd el, így egyszerre láthatják a látogatók az Apple két legendás alapítóját. Wozniak így nyilatkozott ezzel kapcsolatban tavaly:

Elképesztően izgatott vagyok, hogy beléphetek a Madame Tussauds-családba. Emlékszem, mekkora élmény volt, amikor gyerekkoromban meglátogattuk a londoni múzeumot, és láthattam Mark Knopfler viaszfiguráját. Alig várom, hogy viszont láthassam magamat Jobs mellett – olyan lesz majd, mint a régi szép időkben.

Steve Wozniak Madame Tussauds

Meglehetősen nehéz feladat egy Madame Tussauds-féle viaszszobor elkészítése, nagyjából 3-4 hónap aktív munkára van szükség hozzá. Woznak három órán át kellett mozdulatlanul maradnia, míg 350 különböző mérést végeztek el rajta. A képek mellett a múzeum egy videót is megosztott a folyamatról, amiben láthatjuk, hogyan „vesznek méretet” az arcáról, keresik meg a megfelelő színt a bőréhez, a szakállához, fogaihoz és a szeméhez. Azt is láthatjuk, hogy Woz lecserélte az ikonikus Nixie-óráját egy milánói szíjas Apple Watch-ra – a szemfüles olvasóinknak ez a tegnapi videóban is feltűnhetett.

Woz egyébként maga is nagy rajongója a Madame Tussauds viaszmúzeumoknak. Ha olyan városban jár, ahol van ilyen múzeum, akkor mindenképp meglátogatja – szerinte sokkal nagyobb élmény ilyen formában látni egy-egy hírességet, mint egy fotón vagy videón. Ha tehát Apple-rajongóként március 19. után San Franciscóban jársz, mindenképp látogass el a helyi Madame Tussaudsba (és küldj nekünk egy képet a két Steve-ről)!

Steve Wozniak Madame Tussauds

Forrás: Cult of Mac. Képek: Madame Tussauds.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!