imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így készültek az gyönyörű új Apple Watch számlapok


Elképesztő mennyiségű munka és vizuális trükközés áll az Apple Watch legújabb animált számlapjai mögött. Ráadásul semmi CGI varázslat nincs benne, csak valódi felvételek. Videó!

Érdekes videót osztott meg a Hodinkee arról, hogy hogyan készültek a szeptember 12-ei eseményen demózott új Apple Watch számlapok. Ugyebár ezek azok a tűz, víz, pára, színek témakörökben utazó megoldások, amiket a bemutatón tátott szájjal figyeltünk és amelyek az iOS 12-vel párhuzamosan elindult watchOS 5-nek már részét képezik.

A videó tanulsága alapján érdekes módon – előzetes elképzeléseimmel ellentétben – semmilyen digitális, számítógépes trükközést nem használt az Apple az elkészítés során, hanem mindent szépen hagyományos, analóg módon vettek fel. A tűzet úgy, hogy egy erre a célra létrehozott rácsra ráengedték a lángot; a vizet egy speciális buburékoztatóval pezsgették fel; a színes porfelhőt pedig tényleg különböző színű porokból keverték össze.

Mindezt persze iszonyatosan profi körülmények közt, gondolom olyan kamerákkal, amiknek árából egy családi házat lehetne venni, de ez már részletkérdés. A lényeg az az alapos és igényes munka, ami a – személyes véleményem szerint – eddigi legszebb számlapok elkészítése mögött áll…

(via Bloomberg)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!