imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így költs el hasznosan 5 milliárd dollárt


Itt egy kis jótanács az Apple jóvoltából, hogyan is érdemes elkölteni rengeteg pénzt, ha ne adj’ Isten véletlenül dollármilliárdos vagy, esetleg zsinórban egymás után sokszor lottó ötösöd volt és most szeretnél egy igazán menő kecót magadnak.

Körülbelül ennyibe fájt ugyanis az Apple-nek felhúzni a teljes Apple Parkot, többszáz ültetett fával, Steve Jobs Theaterrel és a főépülettel együtt. Sőt, még egy 100 éves csűr felújítása és átépítése is belefért. A BuildZoomnak hála most épületenkénti bontásban láthatjuk, mire ment el Magyarország 2016-os GDP-jének 4%-a.

A San Francisco-i székhelyű “online lakástervező piac”, a BuildZoom valahogy sikeresen megszerezte az Apple Park engedélyeztetési papírjait, így többek között tudomásukra jutott, mennyibe kerültek az Apple komplexumának egyes részei külön-külön. Az információt nem tartották magukban, így most mi is benézhetünk a kulisszák mögé.

A jelentés pár érdekességgel kezdődik. A BuildZoom megjegyzi, hogy az Apple Park építési munkálatai körül kiemelkedően magas volt a hype, rengeteg embert érdekelt, hogyan halad az építkezéssel Cupertino. Másrészt becslések szerint ez a létesítmény jelenleg a világ negyedik legdrágább épülete, olyan gigantikus beruházásokat maga mögé utasítva, mint például a körülbelül három milliárd dolláros Emirates Palace Hotel az Egyesült Arab Emírségekben.

Az Emirates Palace egy filléres beruházás az Apple Parkhoz képest.

Fontos megjegyezni, hogy a most következő árcédulák minimum árat jelölnek, azaz ennél valószínűleg még többet fizetett az Apple, vagy ha mást nem, akkor a jövőben még többet fog a különböző járulékos költségek miatt. Nem meglepő módon a legtöbb aranyat az “űrhajó” nyelte be, laza 427 570 867 dolláros építési költséggel. Mondjuk a 3 000 egyedileg készített hatalmas üvegtábla eléggé luxuscikknek számít még 2017-ben is. Ezt követi a Steve Jobs Theater, ahol a 179 437 885 dolláros költséget leginkább a karbonszálas tető indokolja, de minden bizonnyal a 6 méteres üvegfalak itt sem voltak olcsók, törzsvásárlói kedvezmény ide vagy oda.

Az olyan apróságok, mint a 109 670 885 dolláros látogatóközpont, vagy a 16 731 000 dolláros fitneszcenter meg már igazán alig nyomtak a latba. A csűrt is egész olcsón megúszták, körülbelül 100 millió forintnyi dollárból költöztették át 100 méterrel az eredeti helyéről. Ha tippelnem kéne, a belső parkolókban bőven lesz parkolóóra a 450 forint/órás fajtából, hiszen valahogy össze kell kalapozni azt a 113 ezer dollárt, amit benyelt a megépítésük. További részletek az alábbi képen láthatóak.

Hát, nem mondom, hogy olcsó, de legalább tudjuk, hogy nem kábítószerre és bulizásra költik el az iPhone X-ből befolyó pénzeket.

Forrás: 9to5mac

Ha te is szeretnéd támogatni az Apple projektjét, grantáljuk, hogy minden nálunk vásárolt készülék után befolyó összeg jelentős részét továbbküldjük nekik. Még akkor is, ha akciósan veszed.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!