imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így küzdenek az Apple Watch-csal az amerikai politikusok


Most, hogy január végén végre Magyarországon is elrajtol az Apple Watch, érdemes megnézni, hogy a világ más részein kik és mire használják az Apple okosóráját. Sokat írtunk mi is itt az iMagazinon arról, hogy hogyan oszlanak meg a vélemények az Apple Wacth-ról: hogy vajon diszkrétebbé teszi-e a kommunikációt, mennyi ideig lépnek vele interakcióba a felhasználók, és hogy elég, vagy épp kevés pragmatikus funkcióval rendelkezik. Nézzünk két újabb példát ezekre, meghatározó amerikai politikusok segítségével.

Mostanában sok szó esik az Apple távol-keleti terjeszkedéséről, arról, hogy Kínán és Indián múlhat a cég jövője, azonban az Apple még mindig egy ízig-vérig amerikai cég, és az amerikai fogyasztók szeretik is a termékeiket. Nincs az a politikai törésvonal, amit egy almás eszköz ne hidalhatna át, úgyhogy segítségül hívunk egy republikánus és egy demokrata politikust, akik az elmúlt napokban nagyobb nyilvánosság előtt nyomkodták meg az órájukat. Kezdjük a republikánus Jeb Bush-sal, Florida egykori kormányzójával, George W. Bush amerikai elnök öccsével, aki jelenleg is versenyben van, hogy ő legyen novemberben a republikánusok elnökjelöltje.

Bush soha nem rejtette véka alá, hogy igazi fanboy: iPhone, MacBook Pro (baby!), Apple Watch. Hiába vagy milliárdos üzletember, és az USA egyik meghatározó politikusi családjának a tagja, ha nem vagy tisztában az általad használt eszközök funkcióival, akkor azok képesek megtréfálni téged. Így meglepte a tény, hogy az Apple Watch-csal bizony telefonálni is lehet, miközben épp interjút adott a The Des Moines Register-nek.

Még soha nem kapcsoltam be a batphone-omat, ez a legkirályabb dolog a világon!

– nyilatkozta az elnökjelölt aspiráns, majd profi politikusi higgadtsággal tért vissza a beszélgetésbe. Innen kívánjuk, hogy további vidám perceket töltsön el az órájával, és az összes funkcióját fedezze fel a(z általa is bevallottan) nem eléggé kihasznált terméknek. Jöjjenek a demokraták, egy tapasztaltabb versenyzővel.

A képen Nancy Pelosi egykori amerikai házelnök (az egyetlen nő a mai napig, aki ezt a tisztséget betöltötte) lép interakcióba az órájával, miközben párttársa, Barack Obama az utolsó State of the Union beszédét tartja. Lehet, hogy épp unatkozott Nancy, mert az elnök nem beszélt a kiberbiztonságról és a titkosításról? Red profi Apple Watch felhasználóként rögtön kiszúrta, hogy a bal felső sarokra koppint kettőt a demokrata politikus, azonban nem hagyott minket a sötétben, az NBC-nek elmondta az okokat.

Az órám azt mondta, hogy álljak fel egy percre. Nem is tudtam, hogy ilyen előnyökkel jár, ha egy ilyen órát hordok.

– mondta a stand goal-ról Pelosi, aminek lényege, hogy óránként legalább pár percre felálljunk és mozogjunk. Ezt most elbukta, ugyanis Obama egy órán át beszélt, de legközelebb már biztosan sikerülni fog, most, hogy már tudja mire is való. Láthatjuk tehát, hogy az Apple okosórája számtalan lehetőséget és kihívást tartogat mindenkinek, aki kipróbálja.

Források: Apple Insider, Cult of Mac, iMore

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!