imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így lehet pillanatok alatt még gyorsabb az iPhone-od


Bár az iOS eszközök felhasználóbarát környezete lehetővé teszi, hogy ne kelljen állandóan a telefonunk karbantartásával foglalkozni, pár egyszerű trükkel mégis kozmetikázhatunk az iPhone-unk vagy iPadünk teljesítményén, ahogy a sebességén is.

A tavaszi nagytakarításról már lecsúsztunk, de azért a rekkenő hőségben sem árt egy kis odafigyelés az iOS eszközeinknek. Korábbi cikkünkben arra adtunk néhány tippet, mit tehetünk annak érdekében, hogy a telefonunk ne kerüljön forráspont közeli állapotba, mivel a felmelegedés ugyanis teljesítménycsökkenéssel is járhat. Most pedig mutatunk néhány alap trükköt, amivel kipucolhatjuk az iPhone-unk vagy iPadünk gyorsítótárát, hogy az a legoptimálisabban tudjon működni.

Az újraindulás üdítően hat!

Érdemes a legegyszerűbb praktikával kezdeni: egyszerűen indítsuk újra az eszközöket. Az esetek 95%-ában az iOS hatékonyan kezeli a memóriát, egy újraindítással azonban teljesen nullázhatjuk a tartalmát, ami megszüntetheti a beragadó folyamatokból adódó problémákat. Amúgy is, kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek…

Alkalmazásadatok törlése

Néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni az iPhone-unkon henyélő kósza appokról, ami még a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy ezek az alkalmazások esetenként rengeteg adatot tárolnak a telefonunkon. Ilyenek lehetnek például a streaming szolgáltatások, amik jellemzően offline lehetőségeket kínálnak, és ezek az offline tartalmak pedig a telefon tárhelyén landolnak. Néhány lépéssel ezektől a felesleges adatoktól szabadulhatunk meg pillanatok alatt a következőképpen:

  • Koppintsunk a Beállítások > Általános menüpontra
  • Keressük meg a Tárhely és iCloud-használat lehetőséget
  • A Tárhely szekción belül válaszuk ki a Tárhely kezelése almenüpontot
  • Itt válasszuk ki a gyanúsan nagyméretű (500 MB vagy afeletti) alkalmazásokat és nyomjunk a Törlés gombra

Ha ezzel megvagyunk, akkor sikeresen kigyomláltuk a szükségtelen adatainkat a telefonunk könyvtárából.

A Safari gyorsítótárának törlése

A készülékek lassulása főleg böngészés közben lehet a legidegesítőbb, néha furcsa módon nem vagy csak nagyon lassan töltenek be weboldalak. Ha minden egyéb hibaforrást (például internetsebesség) kizártunk, akkor ideje kiüríteni a Safari gyorsítótárát. Vigyázat, ezzel a módszerrel a böngésző minden fiókból ki fog léptetni, ennek fényében végezzük el a tisztogatást!

  • Ismét nyissuk meg a Beállításokat és görgessünk le
  • Koppintsunk a Safari ikonjára
  • Görgessünk le és koppintsunk az Előzmények és webhelyadatok törlése pontra
  • Válasszuk az Előzmények és adatok törlése lehetőséget

Ennyire egyszerű. A fenti tippekkel régebbi készülékek esetében érhetünk el látványosabb javulást. Ha úgy érzed, nem sikerült eléggé begyorsítanod az iPhone-od vagy iPaded és új eszköz vásárlásán gondolkodsz, akkor böngészd át az iSTYLE kedvezményes ajánlatait!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!