imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így lehettél volna milliomos Apple részvényekből


Stockholder.com, egy nagyon érdekes kimutatást csinált, amivel megnézhetjük, hogy milyen rengeteg pénzt ér pár régen vásárolt Apple részvény. Óvatosan olvass tovább, mert mérges leszel amiért nem vettél Apple részvényeket.

Ki ne gondolkozott volna el rajta, hogy mit csinálna, ha bepillantást nyerhetne a jövőbe. Persze, a lottó ötös a legegyszerűbb, de ha valaki 1996-ból napjainkba utazott, akkor mostanra multimilliomos lehet az Apple részvényekkel.

Az utóbbi évek során többször felmerült a kérdés baráti beszélgetések során, hogy ha visszamehetnék az időben, mit csinálnék másképp. Mindig az a válaszom, hogy nem kezdenék el Apple értékesítéssel foglalkozni, egyszerűen csak minden pénzemből Apple részvényeket vennék. Persze 2003-ban még csak egy megérzés volt, hogy érdemes lesz az Apple-el foglalkoznom, de sem én, sem talán még Steve Jobs sem gondolta volna akkoriban, hogy milyen magasságokba szárnyal majd az Apple.

A Stockholder megnézte, hogy mi történt az utóbbi 20 évben 1000 dollárnyi részvénnyel, ha akkor vásároltunk volna ennyiért Apple papírokat. Összehasonlításként, az Apple részvényárfolyamok mellett megnézhetjük mi történt ugyanezen időszak alatt az IBM és a Microsoft részvényeivel.

96jan

Az indulás után egy évvel nem álltak túl jól a dolgok, máris elvesztettük az 1000 dollárunk több mint 30 százalékát. Aki megijedt és kiszállt, az most verheti a fejét a falba.

97jan

1999-ben már 285 dollár pluszt ki lehetett venni, de rosszul járt aki ilyen kis haszonnal szállt ki, és mondjuk Microsoft részvényeket vásárolt, amik ekkora már ötször annyit értek mint az induláskor. Az IBM is szépen hasított, ebben az időben, már háromszor annyit ért.

99jan

2000-ben lehetett örülni, már kétszer annyit ért az Apple, a Microsoft hatszor annyit, az IBM stagnált.

2000jan

2003-ban, ismét bukóba került az Apple, de a Microsoft és az IBM is zuhantak. Még ebben az évben kellett volna rengeteg Apple részvényt venni, mert csak itt indult el igazán a szekerük.

2003jan

2005-ben, alig két évvel később, addig sosem látott magasságokba emelkedett az Apple, több mint háromezer dollárt ért a befektetett 1000 dollárunk. Még itt sem lett volna késő minden pénzünket Apple-be fektetni, de persze ki látta előre, hogy Steve Jobs bemutatja az iPhone-t, és az olyan sikeres lesz amilyen lett végül.

2005jan

2007-ben jött az iPhone és ez mindent megváltoztatott. A Microsoft és az iBM tovább stagnál, az Apple viszont már a befektetett összegünk kilencszeresét hozza. Minden hónapban írtak egy cikket, hogy kész, itt a vége, innen már nincs hova növekedni. Pedig…

2007jan

2008-ban már, alig egy évvel az iPhone megjelenése után, az 1000 dollárunk, már 20 000-et ért volna.

2008jan

A válság hozott egy kis csökkenést, de 2010-re már 30 000 dollárt ér az ezresünk. Ez minden évben így ment, és kisebb nagyobb megtorpanásokkal meg is érkezünk napjainkhoz. Nézzük mennyit ér a kezdő befektetés 2016-ban. Boom!

2016

Bizony, jól látjátok, egészen pontosan 117 413 dollárt. Számoljuk át ezt forintra. Befektettünk 276 000 forintot, amiből 20 év alatt 32 millió forint lett! Egy iPhone árából egy lakás árát lehetett csinálni, tulajdonképpen alig 13 év leforgása alatt. 11-szer kúszott magasabbra az ár mint a Microsofté, és 14-szer magasabbra mint az IBM részvények értéke.

Már csak azt kellene tudnunk, milyen részvényt érdemes vásárolni a következő húsz évre…

Ide klikkelve animálva is megnézhetitek az árfolyam alakulását.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!