imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így lesz egy 20 éves egyetemista srácból szivárogtató


Bár legtöbbetek valószínűleg a cím alapján rögtön Mark Gurmanra, a másik ifjú Apple jósra gondol, ezúttal nem róla, hanem Benjamin Geskinről lesz szó. Az Inverse-nek ugyanis sikerült interjút készítenie a lett fiatalemberrel, amiből kiderül, hogyan juthat valaki ilyen fiatalon ilyen közel a tűzhöz.

Bár Tim Cookék egyre nagyobb erőkkel próbálják megfékezni az idő előtt kiszivárgó pletykák terjedését, erről feltehetőleg elfelejtettek szólni a legismertebb szivárogtatóknak, akik továbbra is gond nélkül látnak el minket a legfrissebb információkkal. Egyikőjük, Benjamin Geskin aránylag újoncnak számít a területen, hiszen egyelőre csak az iPhone 8 körüli sugdolózásba szállt be, abba viszont annyira, hogy már mi is több értesülését leközöltük. Legutóbb például ezt.

Amit talán kevesen tudnak, hogy ezeket a híreket egy civilben egy teljesen átlagos, 20 éves egyetemista szállítja. Igen, Geskin két zárthelyi dolgozat között, amiket egyébként a Riga International School of Economics and Business Administration egyetem dizájn szakán ír, belsős Apple híreket szivárogtat. Egy most készült interjúból kiderül, hogyan építette ki kapcsolati hálóját, miként vált szivárogtatóvá, és hogy mit mondana Tim Cooknak, ha összefutnának.

Mikor és hogyan lettél részese a szivárogatásoknak?

Az egész mások által elejtett információkkal kezdődött, én csak annyit csináltam, hogy ezekhez gyorsan készítettem renderképeket. Meg akartam mutatni az embereknek, hogy miként fognak mutatni a termékek, még a hivatalos bemutató előtt. Fogtam a kiszivárgott pletykákat, terveket, és képeket és elkészítettem a rendereket. Már három éve csinálom ezt, két éve pedig a Twitteren is megosztom őket.

A képeim nagyon népszerűek lettek Kínában, majd páran felvették velem a kapcsolatot, hogy további képeket és híreket osszanak meg.

A családod, vagy barátaid tudnak róla, mivel foglalkozol?

Igen. Úgy gondolnak rá, mint egy izgalmas és különleges munkára. Örülnek neki, mert látják, hogy élvezem csinálni.

Hogyan szivárogtatsz a termékről?

Megkapom a képeket és az infókat a termékekről, majd megnézem, hogy nagyjából valósnak tűnnek-e, és hogy érdeklik-e majd az embereket. Ha igen, posztolom őket. Persze sok minden nem alkalmas publikálásra: úgy tippelném, hogy körülbelül a hozzám érkező hírek fele ilyen. De még így is nagyon izgalmasnak találom az egészet.

Ez a render is Geskintől származik

A forrásaimmal történő beszélgetés leginkább WeChaten zajlik. Ők kínaiul írnak nekem, én meg angolul válaszolok. Szerencsére van a Microsoftnak egy beépített fordítóprogramja, azt használjuk mindketten. De van olyan forrásom is, amelyik a WhatsAppot használja.

Némelyikük telefontokokat gyárt, van, aki belülről ismeri az iPhone-ok gyártását, de vannak ott dolgozó barátok is. Megnézem, hogy az információik mennyire tűnnek valósnak, foglalkoztatja-e az embereket. Vannak olyan képek és hírek is, amiket nem oszthatok meg. Van egy bizonyos szintű veszélye ezeknek.

Benjamin Geskin

Mit értesz veszély alatt?

Néhány forrásomat már letartoztatta a helyi rendőrség, vagy épp pénzbírságot kaptak. Úgy gondolom, hogy egyes képek olyannyira ritkák, hogy ha az Apple vagy más valaki meglátja őket online, kitalálhatják, ki volt a forrás. […] Van, hogy a forrás kér meg rá, ne osszam meg nyilvánosan az információt. Ezeket ettől függetlenül még fel tudom használni a renderképeknél.

Hogyan néz ki egy átlagos napod?

Sokat nézem a Twittert. Esetleg rajzolgatok kicsit. Beszélek a forrásaimmal, kérek tőlük új híreket. Semmi különös.

Melyik általad kiszivárogtatott hírre vagy a legbüszkébb?

Az első iPhone 8 renderképeimre. Négy milliméteres káva körbe, függőleges kamera, középen vakuval és a többi. Nagyon klassz volt. Na meg persze ott van az iPhone 8 dummy hands-on videó is, amit két nap alatt kétmillióan néztek meg.

Miért csinálod ezt az egészet, mi motivál benne?

Nagy tech- és Apple rajongó vagyok. Nekem ez az egész baromi érdekes, és remélhetőleg másoknak, például a követőimnek is az.

Mint szivárogtató, mi a véleményed az iPhone 8-ról?

Szerintem egy nagyon-nagyon jó kis készülék lesz. Prémium és egyedi. Mindez gyönyörű lekerekített, full face OLED kijelzővel. Na meg persze szuper kamerával, iOS 11-gyel, jó üzemidővel és vezeték nélküli töltéssel.

Mit mondanál Tim Cooknak, ha találkoznátok?

Azt mondanám neki, hogy sajnálom, ha rontottam az iPhone 7 eladásokon, és megköszönném a nagyszerű munkáját.

Forrás: Inverse

A szeptemberben várható iPhone-ról itt olvashatsz további híreket. Ha nem bírsz addig várni, érdemes megtekinteni akcióinkat, most több modellt is óriási kedvezményekkel szerezhetsz be, amíg tart a készlet.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!