imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így ment életet egy vérbeli Z-generációs


Egy 4 éves angliai kisfiú tárcsázta a mentőket, miután az anyukája összeesett. De nem ám a szokásos módon, mint ahogy valószínűleg mindannyian tennénk, hanem a Siri segítségével.

A Z-generációs fiatalokra (nagyjából az 1996 után születettekre) szokták azt is mondani, hogy digitális bennszülöttek, tekintve, hogy ők már úgy nőttek fel, hogy a technológia a mindennapok része volt. Bár ez így elég megfoghatatlanul hangzik, a mai történet szerintem tökéletesen bemutatja, miről is van szó.

cover_emergency

Valószínűleg az olvasóink 99%-a, ha mentőt kellene hívni, fogná a telefonját, tárcsázná a már az óvodában belénk égetett 104-es számot, esetleg a 112-t, majd miután elmondta a vészhelyzetet és a lokációt, szépen megvárná a mentőket. „Bezzeg a mai fiatalok…”

A 4 éves, Angliában élő Roman anyukája elvesztette eszméletét. A kis srác szerencsére rögtön tudta, mi a teendő, tárcsázta a rendőrséget. Pontosabban megfogta az eszméletlen anyukája kezét, az ujjával feloldotta a telefonját (!), majd aktiválta a Siri-t (!), és segítséget kért. Siri pedig annak rendje és módja szerint hívta is a rendőrséget. A rendőrséggel folytatott beszélgetés a YouTube-ra is felkerült, érdemes belehallgatni, nagyon aranyos, ahogy a kisfiú teljes higgadtságával végül meg tudja győzni a diszpécsert, aki természetesen először azt hiszi, hogy véletlen hívásról van szó.

Helló, Roman vagyok. Itthon vagyok. Az anyukámat nem tudom idehívni, mert meghalt. Úgy értem be van csukva a szeme és nem lélegzik.

A hívásnak köszönhetően a mentők 13 perccel később érkeztek a helyszínre, ahol az anyát valóban eszméletlen állapotban találták. A nő szerencsére komolyabb szövődmények nélkül felépült, pár nap kórházi kezelés után hazaengedték kisfiához, aki most valószínűleg a család sztárja lesz egy darabig. Happy End!

A történet apropóján egy kis emlékeztető: bár Roman igen okos volt, hogy fel tudta oldani az anyja telefonját az ujjlenyomatával, hogy aztán segítséget hívjon, erre valójában nincs szükség. A jelkód bal alsó sarkában található Segélyhívás feliratra kattintva a lezárt képernyő ellenére is azonnal hívhatunk segítséget. Apple Watch esetében tartsuk lenyomva az oldalsó gombot egészen addig, amíg meg nem jelenik a segélykérő csúszka. Ezt elhúzva szintén a megfelelő szerveket fogja tárcsázni a készülék.

Forrás: AppleInsider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!