imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Így működik a Smart Battery Case kameragombja


Az új töltőtok nem csupán az üzemidőt toldja meg akár 50%-kal, de a kéretlen screenshotok kiküszöbölésében és a gyorsabb fotózásban is segít.

Az iPhone 11 modellekhez érkező Smart Battery Case kapcsán írt friss hírünkben nem tudtam túljutni a design és a színek felett érzett ellenérzésemen. Azonban az Apple idén belerakott egy olyan funkciót a termékbe, amiért az eddigieknél vélhetően sokkal jobb eladási számokat generál majd: a kameragombot.

Ez az extra gomb olyat tud, amit az iPhone gombjai alapból nem: akár lezárt állapotban megnyomva is azonnal elindítja a kamera appot, és lőhetjük is vele a fotót vagy indíthatjuk a videót. Ez pedig az üzemidő növelése mellett egy olyan funkció, amit nem csak a hobbifotósok, de a profi mobilfotósok is imádni fognak.

Nem reagál a hirtelen lenyomásokra, hogy a zsebünkben ne készítsünk akaratlanul is képeket:

De hogyan oldotta meg mindezt az Apple? Ennek a kérdésnek járt utána most az iFixit. Ezúttal nem szétszedték (szétvágták) a terméket, hanem segítségül hívták a Creative Electron csapatát, akik röntgenes vizsgálatnak vetették alá a tokot:

A röntgenképek alapján azt láthatjuk, hogy a gombtól egy vékony, flexibilis áramkör vezet lefelé, ami végigfut az akkumulátor hátán, és a Ligthning csatlakozó feletti vezérlőhöz csatlakozik. Apróság, de azért látszik, hogy még egy ilyen viszonylag egyszerű kiegészítő is komolyabb tervezést igényel. Korábban többen azt tippelték például, hogy vezeték nélkül kommunikál a gomb az iPhone-nal.

Szerinted mennyivel lett hasznosabb a Smart Battery Case a kameragomb bevezetésével?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!