imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így működik a Walkie-Talkie Apple Watchon


Noha a watchOS 5 első fejlesztői bétájában még nem volt elérhető, az este folyamán érkezett második bétával már azzá vált az egyik legizgalmasabb új Apple Watch funkció, a Walkie-Talkie. Mutatjuk, hogyan működik majd!

Őszintén szólva a watchOS 5 önmagában nem igazán hozott lázba komplexitásában, noha egy-egy funkció azért elég izgalmasra sikerült. Ezek egyik a Walkie-Talkie, amit ahogy a költő fogalmazott: „Tudja isten, hogy mi okból. Szeretem? de szeretem.“ Gondolom a nosztalgiafaktor erősen befolyásol, használni már feltehetőleg kevesebbet fogom. Ettől függetlenül egy szuper lehetőség, amit tényleg kár lett volna kihagyni egy egész nap a csuklón figyelő eszköznél.

Noha már a WWDC-n kaphattunk ízelítőt az alkalmazásból, egészen mostanáig nem volt lehetőség a kipróbálásra, minekután a watchOS 5 első-első bétáját technikai okokból vissza kellett hívni, a kiadott első béta pedig nem tartalmazta. Tegnap este viszont az iOS és macOS rendszerekkel párhuzamosan kijött a második fejlesztői béta is, ami már rendelkezik a Walkie-Talkie alkalmazással.

A működés pofonegyszerű: megnyitod az alkalmazást, keresel egy olyan kontaktot, aki szintén a watchOS legfrissebb verzióját használja. A másik fél ezután kap egy értesítést a kapcsolatfelvételi szándékról, amit ha elfogad, már mehet is a diskurálás. A „beszélgetőfelület“ igen minimálra sikerült, lényegében csak egy nagy sárga kör látszik TALK felirattal a belsejében. Ennél többre egyébként nincs is szükség, ezt kell lenyomva tartani amíg beszélünk, majd kivárni amíg átmegy az üzenet és visszaérkezik a válasz.

Hogy tetszik?

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!