imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így nem használ sok adatforgalmat az Apple Music


Az Apple Music megjelenése után, sokan elkezdtek arra panaszkodni, hogy az Apple új szolgáltatása rengeteg mobil adatforgalmat generál. Ez alapesetben tényleg így van, de szerencsére az Apple biztosított megoldást erre a problémára is. Most felsorolunk néhány tippet, hogy miként lehet az óriási telefonszámla ellen védekezni úgy, hogy közben teljes felhasználói élményt kaphassunk. 

Ezek a tippek néhol maguktól értetődőek, de vannak olyanok is amelyek kicsit trükkösek.

Tölts le zeneszámokat streamelés helyett

Ha vannak kedvenc számaid, amiket rendszeresen meghallgatsz, azt érdemes elmenteni offline meghallgatásra is. Természetesen ezeket a számokat csak addig lehet hallgatni, ameddig van érvényes előfizetésünk.

apple-music-make-available-offline-song

Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy a kiválasztott zeneszámnál a ••• gobmra kattintva, kiválasztjuk az „Offline elérhetővé tétel” lehetőséget. Ilyenkor a „Saját zenék” között érhetjük el a lementett dalokat is. Mostantól az eszközünk ahelyett, hogy folyton letöltené a számokat, inkább az offline fájlt játssza le.

Letöltés Wi-Fin keresztül

Ha valamit le akarunk tölteni, akkor fontos, hogy Wi-Fin tegyük és ne pedig mobil adatforgalmon keresztül. Szerencsére az alkalmazás van annyira intelligensen kialakítva, hogy ha van ismert hálózat a közelben, akkor azt használja majd. Ahhoz, hogy biztosak legyünk benne, hogy a Wi-Fit fogja használni a telefonunk, húzzuk fel a Control Centert a képernyő aljáról, ellenőrizzük az ikont és szükség esetén kapcsoljuk be. Ha van elérhető hálózat, akkor a képernyő tetején jelenik majd meg a térerőt mutató ikon.

apple-music-turn-on-wifi-screenshot
Limitáld a streamelést

Ez a tipp azoknak lehet hasznos, akik VPN-en keresztül hallgatják a Beats 1 adását.

apple-music-get-beats1-playlist-screenshot

Mint minden streamszolgáltatás az Apple Music is a 3G vagy LTE adatforgalmat használja, ha nincs más elérhető opció. Ilyenkor viszont akár már a rádió hallgatása is meg tudja pörgetni az elhasznált adatmennyiség számlálóját. Ennek elkerülése érdekében le tudunk menteni régebbi Beats 1 adásokat, hogy azokat hallgassuk akár teljesen offline. Ehhez érintsük az ujjunkat a B1 bannerhoz, keressük ki a lementeni kívánt adást, majd a továbbra kattintva mentsük el a már feljebb említett módon offline lejátszásra az adást.

Kapcsoljuk ki az automatikus letöltést

Érdemes a Zene appnál letiltani a háttérben való letöltést. Ugyanis anélkül, hogy tudnánk róla szinkronizál az alkalmazás akár mobil adatforgalmon keresztül is. Ez pedig észrevehetetlenül szívja a mobilinternetet.

apple-music-automatic-downloads-screenshot

Menjünk a Beállításokba, azon belül is az iTunes és App Store menüpontba. Itt kapcsoljuk ki a Zene alkalmazást. Így teljesen megszűnik az, hogy a mobilhálózatot használja majd a háttérben való automatikus letöltéshez az app.

Kapcsoljuk ki a mobil adatforgalom használatát

Ha azt szeretnénk, hogy a zenealkalmazásunk soha ne férjen hozzá a mobilinternethez, akkor egyszerűen letilthatjuk, hogy ne tudja használni. Ezek után minden tartalmat csak offline letöltés, vagy Wi-Fi hálózat mellett tudunk majd meghallgatni. De így garantáltan 0 kb-ot fogyaszt majd az Apple Music. Ehhez a Beállításokban az iTunes és App Store menüpontot kiválasztva, kapcsoljuk ki a mobil adatforgalom használata lehetőséget.

apple-music-cellular-data-off-screenshot

Forrás: iMore

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!