imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így nézne ki Budapesten az Apple Campus


Az Apple új irodája hatalmas lesz, nem is véletlenűl hívják anyahajónak vagy űrhajónak. De mi lenne ha Budapesten is építenének egyet? Elférne egyáltalán?

Red és jómagam épp a Graphisoft parkban bandukoltunk a körétterem felé, amikor szóba került az Apple Campus 2, amit Cupertinóban építenek és hamarosan el is készül. Arról beszéltünk, hogy vajon az 1400 milliárd forintból épülő Apple iroda elférne-e a Graphisoft park területén. (Mi meg 774 milliárdból szeretnénk olimpiát haha.) Aztán arra jutottunk, hogy valószínűleg nem férne el. Ebéd után nem hagyott nyugodni a dolog és az Apple Maps és Photoshop segítségével elkezdtem megrajzolni, hogy Budapest különböző területein hogyan mutatna az Apple Campus 2, illetve mennyi helyet foglalna.

Természetesen a Graphisoft parkkal kezdtem. Kénytelen voltam a szigetre helyezni az irodát és a parkolót, mert az hamar kiderült, hogy a Graphisoft park területén esélytelen lenne. Meg hát miért ne legyen a szigeten, az Apple-nek van annyi pénze, hogy megtoldja a Hajógyári-szigetet, csak hogy a kilátás ütősebb legyen. A két hatalmas parkolóhoz már hidak is vannak, ezzel sem kéne bajlódni. Mondjuk a K híd nem sokat érne, amikor 15000 dolgozó próbálna eljutni reggelente a munkahelyére, és a Sziget fesztivált is kilőhetnénk ha ide épülne az Apple irodája.

hajogyari_campus

Megnéztem a Margit-szigetet is. Persze ide sose engedné a főváros, hogy irodaépületet építsenek, és amint látszik, nem is férne el rajta. Mondjuk lehet, hogy lenne az a pénz amiért eladnánk az Apple-nek a szigetet, de inkább ne. Nézzünk valami más helyszínt.

margit_campus

Az Apple Campus teljes területe 712 000 négyzetméteren terül el. Hogy ez valójában mekkora terület, annak szemléltetéséhez az alábbi kép a legjobb. A kör alakú iroda és a hozzá tartozó terület, amin a kiegészítő épületetek állnak, épphogy elférne az Erzsébet híd és a Lánchíd közt. A fél ötödik kerületet le kellene bontani, hogy elférjen.

hidak_campus

Mi lenne ha a Városligetbe raknánk? Itt egyébként is áll a bál a különböző tervezett múzeumok miatt, adjuk oda az Apple-nek, ők megtartanák a fákat, sőt 7000 új fát is terveznének telepíteni. A parkolók miatt sajnos az állatkertet el kéne bontani, de hát valamit valamiért.

nepliget_campus

A kör alakú iroda átmérője 492 méter. A lenti képen látható, hogy szinte eltörpülne mellette a Parlament.

parlament_campus

Természetesen a fentiek kizárólag a képzelet szüleményei, nehogy bárki is komolyan vegye, hogy egy hatalmas kör alakú irodát épít az Apple Budapestre és ha terveznének is ilyet, azt biztosan nem a város központjába építenék.

Végül bónuszként még egy kép, amin látszik, hogy a USS Enterprise csillaghajó pont akkora, mint az Apple űrhajója. Véletlen lenne?

campus.002
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!