imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Így néznek ki az Animojik természetes élőhelyükön


Koreai YouTube csatornáján osztotta meg legújabb animoji reklámját az Apple. Az a meglepő, hogy nem is rossz…

Lehet, hogy csak én vagyok túl sztereotipikus gondolkodású, de az Animojikat valahogy mindig is egy kicsit az ázsiai piacra szánt „funkciónak“ éreztem. Persze, nagyon szuper a mögötte lévő technológia, elképesztő már a puszta létezése is a dolognak egy ekkora eszközön. Tekintve, hogy hollywoodi produkciók használnak hasonló módszereket karakterek animálására, de ez nem változtat a tájidegenség érzésén.

Evőpálcikával pacalt enni

Egyszerűen egy „europanizált/amerikainalizált”, de esszenciáját tekintve alapvetően mégiscsak ázsiai találmányról van szó, valahol a cosplay, anime, manga vonalon elhelyezve. Persze, ez nem jelenti azt, hogy tilos használni vagy szeretni Ázsián kívül – félreértés ne essék. Mindenesetre sejtésem most ismét határozottan igazolást nyert, látva az Apple Dél-Koreába szánt Animoji reklámját. Hogy miért?

Mert ez a reklám jó.

Vagy legalábbis nem rossz. Vagy mondhatni úgy is, hogy klasszisokkal jobb, mint az eddigiek. Az ok pedig nagyon egyszerű: a színes, villódzó neon fények előtt, random koreai indie zenekar slágerét énekelve végre nem hat idegenül a beszélő sárkány, a csirke, de még a medvefej sem. Mással legalábbis nem nagyon tudom magyarázni, hogy ettől az animoji reklámtól miért nem kezd el tikkelni a bal szemem, szemben például a Childish „This is America“ Gambino-féle Redbone című szám karaokeváltozatával:

A reklámban egyébként a – gondolom arrafelé híresnek számító – HYUKOH koreai indie zenekar Citizen Kane című száma hallható, ami legnagyobb bánatomra sajnos angolul lett előadva, pedig mennyire szép lett volna, ha még ez is passzol a koreai életérzéshez.

Esetleg majd legközelebb, valami K-pop atombombával…

Ha már reklám… Láttátok a Samsung legújabb, meglehetősen megosztó darabkát, amelyben megpróbálnak odacsípni az Apple-nek, de végül magukat sikerült kellemetlen helyzetbe hozniuk? Érdemes!

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!