imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így néznek ki az Animojik természetes élőhelyükön


Koreai YouTube csatornáján osztotta meg legújabb animoji reklámját az Apple. Az a meglepő, hogy nem is rossz…

Lehet, hogy csak én vagyok túl sztereotipikus gondolkodású, de az Animojikat valahogy mindig is egy kicsit az ázsiai piacra szánt „funkciónak“ éreztem. Persze, nagyon szuper a mögötte lévő technológia, elképesztő már a puszta létezése is a dolognak egy ekkora eszközön. Tekintve, hogy hollywoodi produkciók használnak hasonló módszereket karakterek animálására, de ez nem változtat a tájidegenség érzésén.

Evőpálcikával pacalt enni

Egyszerűen egy „europanizált/amerikainalizált”, de esszenciáját tekintve alapvetően mégiscsak ázsiai találmányról van szó, valahol a cosplay, anime, manga vonalon elhelyezve. Persze, ez nem jelenti azt, hogy tilos használni vagy szeretni Ázsián kívül – félreértés ne essék. Mindenesetre sejtésem most ismét határozottan igazolást nyert, látva az Apple Dél-Koreába szánt Animoji reklámját. Hogy miért?

Mert ez a reklám jó.

Vagy legalábbis nem rossz. Vagy mondhatni úgy is, hogy klasszisokkal jobb, mint az eddigiek. Az ok pedig nagyon egyszerű: a színes, villódzó neon fények előtt, random koreai indie zenekar slágerét énekelve végre nem hat idegenül a beszélő sárkány, a csirke, de még a medvefej sem. Mással legalábbis nem nagyon tudom magyarázni, hogy ettől az animoji reklámtól miért nem kezd el tikkelni a bal szemem, szemben például a Childish „This is America“ Gambino-féle Redbone című szám karaokeváltozatával:

A reklámban egyébként a – gondolom arrafelé híresnek számító – HYUKOH koreai indie zenekar Citizen Kane című száma hallható, ami legnagyobb bánatomra sajnos angolul lett előadva, pedig mennyire szép lett volna, ha még ez is passzol a koreai életérzéshez.

Esetleg majd legközelebb, valami K-pop atombombával…

Ha már reklám… Láttátok a Samsung legújabb, meglehetősen megosztó darabkát, amelyben megpróbálnak odacsípni az Apple-nek, de végül magukat sikerült kellemetlen helyzetbe hozniuk? Érdemes!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!