imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így óvta meg az Apple New York épített örökségét


Ha a befektetők most épp nem is díjazzák az Apple teljesítményét, azért így is elég sok elismerésben volt már részük. A környezetvédelem és az emberi jogok képviselete mellett most egy újabb díjat vehet át az Apple, amiért hozzájárult New York épített örökségének a megőrzéséhez.

Lehet, hogy a hazai pálya miatt, de ami nem működött Londonban, az működni látszik New Yorkban. Persze tegyük hozzá, hogy ott nem gigantikus gyalogos hídról, hanem régi, a városi épített örökség szerves részét képező épületekről volt szó, amelyekbe Apple Store-okat költöztetett az Apple. A The New York Landmarks Conservancy, azaz a new yorki épített örökség megőrzésére szakosodott szervezet elnöki díját 1988-ban hozták létre, idén márciusban pedig az Apple veheti át. A díjjal elismerik az Apple hozzájárulását, amivel segített megőrizni New York gazdag épített környezetét, úgy, hogy sikeresen házasította össze a történeti épületeket a modern technológiai megoldásokkal.

Grand Central Apple Store | Kép forrása: Apple
Grand Central Apple Store | Kép forrása: Apple

Az átfogó törekvés mellett 4 Apple Store-t – és épületet – külön kiemelnek, ezek pedig a Grand Central Terminal, a SoHóban található Prince Street 103, a Gansevoort Market történeti negyedben található 401 W. 14th Street, és a 940 Madison Avenue. Az utóbbiról, az Upper East Side-on található százéves, egykor bankként funkcionáló épületről az iMagazin is beszámolt. A bolt az itt látható tetszetős fekete-fehér képekkel van dekorálva, amiket mind iPhone 6-tal lőttek. Olyannyira odafigyeltek a részletekre, hogy pl. a csillárokat korabeli fénykép alapján rekonstruálták. A fenti képen látható, a Grand Central vasútállomáson lévő Apple Store is harmonikusan simul bele a környezetébe, mint ha mindig is ott lett volna.

Apple Store SoHo, 103 Prince Street
Apple Store SoHo, 103 Prince Street

A SoHóban található Apple Store egykor posta volt. Talán mindenki egyetért azzal, hogy több ilyen törekvésre lenne szükség, nemcsak az Egyesült Államokban, és nemcsak az Apple részéről. Ha már New York, akkor budapesti vonatkozásban ilyesmi történt az egykori New York-palotával, ami biztosítótársasági székházból lett hotel, vagy a Bajcsy-Zsilinszky úton található Eiffel Palace-szal.

Forrás: Apple Insider, The New York Landmarks Conservancy

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!