imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így repül 195 ezer iPhone 6


Azt már tudjuk, hogy abban a néhány országban, ahol szeptember 12-én indult az iPhone 6 modellek előrendelése, az első 24 órában 4 millió darabot vásároltak meg. Ezt a hatalmas mennyiséget pedig valahogy le is kell szállítani az ügyfeleknek.

Tim Cookról sokan azt tartják, hogy a logisztika nagymestere. Arról azonban, hogy pontosan hogyan működik az Apple készletezési és szállítási rendszere vajmi keveset tudunk. Most azonban megosztott egy apró információmorzsát egy pilóta, aki az egyik első iPhone 6 szállítmányt vitte az Egyesült Államokba.

iPhone 6 szállítmány

A „Goforblacksky” néven író tehergéppilóta a MacRumors fórumába töltött fel pár képet, amin ő látható állítása szerint összesen 195 000 iPhone 6 és iPhone 6 Plus társaságában. Ennyi fér be ugyanis az általa vezetett teherszállító Boeing 747-esbe. Ezt írta a képek mellé:

Bizony, ez a munkám. Repülőn szállítok cuccokat. Most pedig az Apple ellátási láncának egy kis része lehetek. Nem rég szálltam le Anchorage-ban egy iPhone 6-okkal teli 747-essel. Innen egy másik személyzet viszi tovább a gépet Chicagóba, várhatóan szeptember 15-én reggel 9 körül landolnak az O’Hare-en. Kicsit megnyomtam neki a Csendes-óceán felett, hogy gyorsabban ideérhessek velük. Szívesen. :)

iPhone 6 szállítmány

Goforblacksky azt is írta, hogy nagyjából 116 tonna volt a rakomány, az általa vezetett gép pontos típusát ugyan nem közölte, de nagyjából ez a maximális kapacitása egy teherszállító Boeing 747-nek. Többen megkérdőjelezték a bejegyzés szavahihetőségét, aztán pár repülésrajongó kinyomozta, hogy tényleg szállt le abban az időben ilyen típusú gép ott, ahol a fórumozó állította.

Ezután többen már a pilóta munkájáért aggódtak, aki aztán el is távolította a hozzászólása nagy részét, egészen pontosan a részleteket tartalmazó mondatokat. Persze 100%-ig így sem lehetünk biztosak a képek valódiságában, de szerintem érdekes így látni majdnem 200 ezer iPhone-t, reméljük nem lesz baja a fotókból Goforblacksky-nak, ha valóban igaz amit írt.

Ha igazából nem is Phone 6-szállítámányt látunk a fotókon, az biztos, hogy ezekben a napokban a világ több pontján is folyamatosan szállnak majd le az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellekkel telepakolt tehergépek.

Forrás és képek: MacRumors. Borítókép (mely csupán illusztráció): Aviation International News.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!