imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így repülhetsz gondtalanul az iPhone-nal!


Aki használta már a repülése során az iPhone-t, azon belül is a Wallet alkalmazást a beszállókártyák tárolására, az tudja, mekkora segítség tud lenni az app. Viszont bizonyos esetekben legalább ugyanennyire idegesítő is. Megmutatjuk, hogyan tudsz békében repülni.

Múlt héten elutaztam kicsit szabadságolni. Visszatértem úgy alakult, hogy repülővel kellett hazajöjjek. Ilyenkor nem is kérdés, hogy a beszállókártyákat nem nyomtatva viszem magammal a reptérre, hanem szépen a Wallet alkalmazásban eltárolom. Nem csak kényelmes, de még az 50 eurós helyben nyomtatási díjat is meg lehet spórolni, ha esetleg elhagynám, amire azért hajlamos vagyok.

A dolog ráadásul nagyon szuperül kézre áll. Amint a telefon érzékeli, hogy megérkeztél a reptérre, kitesz egy értesítést a Lock Screenre, hogy csak egy mozdulatodba kerüljön a beszállókártya előhívása. Van viszont egy kis gond. Gondolom a késések és hasonló okok miatt, de ez az értesítés akkor is ott marad, amikor már rég a gépen ülsz, és nincs többé szükséged a boarding passra.

Nem tűnik komoly problémának, azonban mivel rögzített értesítésről van szó, megakadályozza, hogy például a zenelejátszó felület megjelenjen a zárolt képernyőn, ami főleg egy repülés során kifejezetten hasznos lenne. Erre nyújt megoldást a következő, pofonegyszerű trükk.

  • Lépj be a Wallet alkalmazásba.
  • Az adott beszállókártya jobb alsó sarkában kattints a bekarikázott i betűre.
  • Kapcsold ki a Suggest on Lock Screen lehetőséget.
  • Kész is. Arra érdemes még figyelni, hogy ha útitársad beszállókártyáját is a te telefonodon tároljátok, akkor minden kártyánál egyesével kell kikapcsolni a funkciót.

+1 extra tipp: a beszállókártyákat könnyen meg is oszthatod, akár még AirDropon is. Ehhez nem kell mást tenned, csak a fenti menüpontban a Share Pass lehetőségre kattintanod.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!