imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így segít az Apple Watch a halláskárosultaknak


Azoknak az embereknek, akik valamiféle fogyatékkal vagy érzékszervi károsulással élnek, az Apple termékei mindig is nagy segítséget nyújtottak. Ez persze nem maradt visszhang nélkül, a napokban például az Apple-t Helen Keller díjjal is jutalmazták, azért a munkáért, amit a cég a vakokért és gyengénlátókért tett. Arra viszont talán senki nem gondolt, hogy az új terméke – az Apple Watch – is nagy segítséget nyújthat majd azoknak, akiknek tényleg szükségük van rá.

A CNN Money videójában a riporter egy nagyothalló Apple Watch tulajdonossal beszélget. A videóból kiderül az úrról, hogy a jobb fülére fokozatosan romlott a hallása, majd később teljesen elvesztette azt. Az orvosok viszont ajánlottak neki egy olyan hallókészüléket, amellyel képes ismét hallani. Az eszköz egy iPhone-nal összepárosítva, még akár zenehallgatásra is alkalmas. Sőt, az alkalmazásban tudja állítani a mély és magas hangszinteket, illetve tud váltani a készülék működési módjai között. Négy ilyen módot sorolt fel: általános, étterem, zene és kültér. A készüléke általános módban egy egyszerű hallókészülékként funkcionál, az étterem beállításban a környező zajokat csökkenti a készülék, a zene lehetőséget választva pedig képes a AirPlayre az iPhone készülékről (mint ahogy azt már említettem), illetve a kültéri módban felerősíti a közlekedés zajait segítve ezáltal a biztonságos közlekedést.

Apple-Watch4

A probléma viszont ezekből a helyzetekből adódik, hiszen ezeket a szituációtól függően, igen gyakran kell váltogatni a beállításokat egy átlagos napon. Sőt, a halláskárosodása miatt, jobban kell figyelnie amikor közlekedik, éppen ezért nem előnyös, ha az iPhone elveszi az összes figyelmét. A megoldást az hozta el, hogy az eddig használt alkalmazásának beharangozták az Apple Watch verzióját is. Amit egészen addig csak egy pofás játéknak gondolt, mindenféle ténylegesen hasznos funkció nélkül, mostanra már egy fontos eszköz lett az életében, amely jelentősen megkönnyíti a hétköznapjait. Az Apple Watch alkalmazásban ugyanis gyorsan és egyszerűen tud váltani ezek a módok között anélkül, hogy az iPhone készülékét elő kéne vennie. A videó végén azt is megtudhatjuk, hogy attól, hogy tényleg szinte folyamatos használat alatt van az óra, egyáltalán nem merül olyan gyorsan, mint maga a hallókészülék.

Igazából ezeknek a termékeknek a használata egy akadályozott vagy sérült embernek – egy ép, látó és halló ember számára – felfoghatatlanul nagy segítséget nyújt. Persze annak ellenére, hogy a tényleges „varázslatot” nem is mindig az Apple termékei csinálják, bizonyosan fontos szerepük van a rendszerben.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!