imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így szelektálhatsz a felesleges alkalmazások között


Az iPhone tárhelye hajlamos elmászni, főleg ha jó dolgunkban azt sem tudjuk hirtelen melyik alkalmazásokra van szükségünk a több milliót számláló App Store választékból. Ebben a cikkben azt mutatjuk meg, hogyan tudhatod meg melyik alkalmazást mikor használtad utoljára.

Ha valaki új iPhone vásárlásán gondolkozik, akkor az egyik legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy mekkora tárhelyet érdemes választani. Mivel az Apple eszközeinek tárterülete külső megoldással nem bővíthető (kivétel a Lightning portba csatlakoztatható adathordozók), ezért mi a biztonság kedvéért sosem a legkisebbet ajánljuk, így nem kell hónapokon belül máris újabb vásárláson gondolkodni.

Szerencsére az iPhone-ok belépő 32 GB-os mérete már elegendő szokott lenni, ha például nem szoktunk fényképeket és videókat készíteni, hanem csak egyszerűen alkalmazásokkal pakoljuk tele a készüléket. Szintén jó hír, hogy az iOS 11 egyik érdekes újítása a telítődő tárhelyet kíméli azzal, hogy a már rég nem használt alkalmazásokat ideiglenesen törli, viszont az app adatait megtartja, így az bármikor újra használható marad.

De honnan tudjuk melyek a legrégebben használt alkalmazásaink? Nos, ahhoz hogy ezt kiderítsük nem kell mást tennünk, mint belépni a Beállítások alkalmazásba és az Általános menüpontra koppintani. Nyomj az iPhone tárhely almenüre és görgess a listához. Az iOS itt mutatja meg melyik alkalmazás pontosan mennyi adatot tárol lokálisan és azt is, mely alkalmazást használtuk utoljára. Ha nem szeretnénk az automatikus tisztogatást engedélyezni, akkor ezzel a módszerrel hamar megtudhatjuk melyikre nem lesz szükségünk a jövőben.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!