imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így szúrd el az időd: rejtett focis játék a Facebook Messengerben


Talán nincs élő ember ma az országban – pláne a 2-0-ás osztrákok elleni magyar győzelem után –, aki ne tudná, hogy most zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság. Ha már minden a fociról szól, úgy miért lepődnénk meg, hogy a Facebook üzenetküldő alkalmazásába, a Messengerbe is elrejtettek egy focis játékot. A nagysikerű rejtett kosaras játék után itt a lehetőség egy kis digitális dekázásra.

Február elején a @fbchess play paranccsal lehetett előhívni egy sakkjátékot Messengerben. Márciusra kicsit felhasználóbarátabb lett a dolog, elég volt egy kosárlabda emojit küldenünk ismerősünknek, majd rákattintani, hogy összemérjük a reflexeinket: vajon ki tud jobban kosárra dobni. Nagy meglepetésre, a menet most is ugyanaz, csak focilabda emojival. Frissítsétek az alkalmazást, küldjetek Messengerben (asztali változatban ez sem működik, csak mobilon) egy focilabdát valamelyik ismerősötöknek, koppintsatok rá, és indulhat is a játék.

facebook-foci-jatek

Azonban az elvárásokkal szemben nem kapura kell rúgni a labdát, hanem dekázgatnunk kell. Aki többet tud dekázni, és később ejti el a labdát, az nyert. Dekázni a való életben sem könnyű, de megnyugodhatunk: Messengerben sem az. Úgy kell koppintgatnunk a labdát, hogy az minél tovább a levegőben maradjon, ami azért is nehéz, mert ha túl magasra visszük fel, akkor minden egyes „rúgásnál” a labda kipattan a képernyő látható részéből, és nagyon rövid idő alatt kell reagálnunk arra, hogy épp melyik területre esik vissza. Érdemes ennek megfelelően a képernyő látható felületén tartani a focilabdát. Ugyanígy érdemes elkerülni, hogy a képernyő két faláról visszajövő lepattanókat játssz meg, mert ettől felgyorsul a játékszer, és csak még inkább kezelhetetlenné válik. Hogy teljesebb legyen a vizuális káosz, a program minden egyes sikeres deka után egy emojival jutalmaz minket. 10 dekázás után egy mozgó reflektorfény zavar minket a koncentrálásban, húsz felett kettő (ezek állandóan mozognak), 30 felett pedig random kis tűzijátékok jelennek meg mindenhol. És mindez egyszerre. A házi bajnokságot egyelőre én vezetem 37 38 ponttal, de most már kíváncsi vagyok milyen zavaró eszközt vetnek be 40 felett.

Forrás: The Telegraph

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!