imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így tárold a tartalék iPhone-od


Olykor megesik, hogy a családban akár több használaton kívüli iPhone is van. Ezek nagyon jól szolgálhatnak tartalék készülékként, akár sok év elteltével is tökéletesen működőképesek maradnak. Főleg, ha vigyázunk rájuk a fiókban is.

De hogyan lehet vigyázni egy olyan eszközre, amihez jó eséllyel akár fél éven keresztül hozzá sem nyúlunk? Ahogy szokták mondani, nem kér enni. Viszont áramra szüksége van, mégpedig megfelelő mennyiségűre. Az iPhone-ok akkumulátora, ahogy minden más Li-ion akkumulátor is folyamatos ingadozásban van, még akkor is, amikor éppen kikapcsold állapotban van. Ezért nem árt odafigyelni három apróságra, annak az érdekében, hogy a fiókban is még sok-sok éven keresztül használható maradjon a korábbi készülékünk.

Miután az iPhone kikapcsolva is merül, sokan azt gondolják az a legjobb taktika, ha 100%-ra töltik, hiszen akkor később fog lemerülni, kevesebbszer kell tölteni. A gondolatmenet nem rossz, viszont ezek a fajta akkumulátorok természetükből adódóan nem szeretik a teljes töltöttséget, a legoptimálisabb mindennapos használat mellett is 20-80 százalék között tartani őket. Ha egy fiókban tárolod, akkor természetesen erre nem kell odafigyelned, elég csak azt megjegyezned, hogy 50%-ra töltsd a telefont, mielőtt kikapcsolnád és eltennéd.

Arra sem árt figyelni, hogy hol tároljuk. Nyilvánvalóan nyirkos, párás helyen semmilyen tech kütyüt nem tárolunk. Javasolt napfénytől, de ami még fontosabb, szélsőségektől mentek helyen tárolni, tehát akkor teszünk a legjobbat, ha a helységben egyáltalán nincs hőingadozás, vagy a lehető legkisebb. Az iPhone-ok az Apple állás pontja szerint 0-35 Celsius fok közti működőképesek és körülbelül 16-22 között a legoptimálisabb a használtuk. Ha ilyen körülmények között rakjuk félre, akkor az idő is kegyes lesz vele.

Végezetül pedig sose hagyjuk hónapokig töltetlenül a telefont. Ha huzamosabb ideig nincs feltöltve egy Li-ion akkumulátor, akkor az ugyanúgy károsíthatja, mintha folyamatosan 30-40 fokos melegben tárolnánk. Ezért körülbelül fél éven érdemes 50%-ig tölteni. Miután mély merülést produkált a telefon, akár 20 perc is kellhet mire magához tér, tehát nem kell pánikolni, ha a töltés megkezdési után nem lesz azonnal üzemképes.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!