imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így tarthatod tisztán az iPhone-od és a kameráját


Az iPhone kamerájának tisztán tartása nem csak higiéniai szempontból fontos, de jobb képeket is eredményez. Éppen ezért nem árt észben tartani néhány tippet, hogyan tudjuk megőrizni a lencsék épségét, hogy azok minél tovább a lehető legjobb fotókat tudják eredményezni.

Fotózás során rengeteg minden befolyásolhatja az objektív képalkotását: néha furcsán homályos, rossz minőségűnek tűnő képek születnek eredményül, vagy adott esetben nehezen fókuszál a kamera. Aggodalomra semmi ok, nem kell egyből szervízbe rohanni, előbb vizsgáljuk meg a lencsék pontos állapotát. Ha ránézésre nem tűnik ütődöttnek vagy karcosnak az üveg, akkor valószínűleg ezt elvethetjük, mint hibaforrás. Ha szabad szemmel is jól látható zsírréteg és ujjlenyomatok találhatóak rajta, akkor itt az ideje alaposan megtisztítani a lencsét.

Nem minden esetben igaz, de a lencsét ellephetik olyan szennyeződések, amelyek befolyásolják a a fotóinkat. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a kamerát fedő üveget egy különleges kémiai bevonat védi, ami a használat során elhalványodhat vagy teljesen el is kophat, ezért nem érdemes sűrűn a nadrágunkba dörgölni, durva szivaccsal dörzsizni vagy erős, maró hatású anyagokkal lefújkálni. A legkevesebb kárt alkohollal vagy ecettel okozhatjuk egy mikroszálas törlőkendő társaságában, persze kis mennyiségben, óvatosan áttörölgetve. Ezek hátránya, hogy erős szaguk van; ennek ellenére a víz is kerülendő, inkább válasszuk a desztillált fajtáját. A legjobb talán utóbbi és kis mennyiségű alkohol keveréke, ízlés szerint.

Ha a kamera megtisztítására adjuk a fejünket ,érdemes az egész iPhone-t alaposan áttisztogatni. Első lépésként szabadítsuk meg a telefont a tokjától és töröljük át egy szöszmentes, mikroszálas törlőkendővel. Az Apple hivatalos álláspontja az, hogy nem ajánlatos semmilyen ablaktisztító folyadékot tisztításra használni. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a bemenetekbe semmiféle cseppfolyós anyag ne kerüljön, mivel ezek semmiképp sem tesznek jót a telefonnak. Mielőtt a tokot visszaraknánk, érdemes azt is megszabadítani a rákerült szennyeződésekről (kívül-belül), így érhetjük el a legjobb higiéniai állapotot.

A kijelzőt se érje erős dörzsölés vagy maró anyag, hiszen ezen is egy védőréteg található, ami természetes mivoltából adódóan kopik. Ezt akkor vesszük észre a legjobban, amikor az ujjunktól elkezd gyorsan zsírosodni a telefonunk. Nem tragédia, de jobb minél tovább megőrizni a telefon jó állapotát. Hosszútávon nincs tuti módszer az iPhone tisztán tartására, ám az már fél siker lehet, hogyha tiszta kézzel nyúlunk hozzá, még ha ez a tömegközlekedésen és egyéb publikus helyeken sokszor kivitelezhetetlen is. Akkor sincs gond, ha egy 2-3 éves iPhone már nem olyan tökéletes, mint új korában, hiszen használati tárgy, így teljesen természetes a minimális amortizáció, és nem, ez nem egyenlő a szanaszét tördelt kijelzővel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!