imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így telik egy napod, ha te vagy az Apple vezérigazgatója


Sejthető, hogy egy vezérigazgatónak elég sűrűek a napjai, főleg, ha egy Apple méretű vállalatot vezet. Az viszont még így is megdöbbentő, hogy mire az átlagos ember felkel, addigra Tim Cook már túl van egy edzésen, egy reggelin és vagy 7-800 emailen. Így tengeti mindennapjait az Apple CEO-ja.

Szemtelenül korai ébresztő

Az USA Today információ szerint Tim Cooknak általában 3:45-kor csörög a vekker. Igaz, hétvégente valószínűleg lustálkodik kicsit, lehet, hogy akár 4:15-ig ki sem kell az ágyból a kis hétalvó.

Kiolvassa az internetet

Miután kipattant a szeme, jöhetnek az emailek. Cirka 7-800 darabot kap az éjszaka folyamán, és állítása szerint van olyan munkamániás, hogy ezek többségét valóban el is olvassa.

Gyúrás

Hajnali 5-re már a kondiban feszül a vasaknak. Érthető módon Cook nem annyira szeret az Apple Campus edzőtermében gyúrni, inkább egy külső edzőterem magányában izzad.

Reggeli

Azt nem lehet tudni, hogy rendszeresen reggelizik-e a vezérigazgató, ha viszont igen, akkor úgy hírlik, eléggé fitneszre veszi a formát. Egy kis tojásfehérje, cukormentes müzli, szintén cukormentes mandulatej. Vad napokon egy kis bacont is bevág mellé, amiből jobban kedveli a pulykából készültet.

A jófej főnök

Munkaidőben Cook állítólag kifejezetten együttműködő a kollégáival, akiknek mondandóját mindig figyelmesen meghallgatja.

A hajcsár főnök

Persze csupa jófejséggel és cukormázzal nem lehetne kézben tartani egy ekkora vállalatot, így Cookkal sem mindig leányálom együtt dolgozni. Az a hír járja, hogy elég könyörtelen stílust tud felvenni, maratoni meetingeket tart, mindent megkérdőjelez és egész nap emailekkel zaklatja a munkatársakat.

Ebéd

Bár általában egyedül ebédel, néhanapján nem rest lekocogni az Apple menzájára, hogy random alkalmazottakkal együtt ebédeljen és beszélgessen.

Az ideális alkalmazott

Cook nem csak főnök, hanem mintaalkalmazott is egyben. Az egy dolog, hogy hajnalban kel, hogy időben beérjen az irodába, de állítólag rendszerint ő is távozik utoljára. Ki ne akarna magának hasonló munkaerőt?

A magánélet magánügy

Cook jobb szereti otthon a négy fal között élni magánéletét. Kényesen ügyel arra, hogy a munka és a privát szféra élesen elkülönüljön egymástól.

Aktív pihenés

Annyit azért tudunk róla, hogy szereti az aktív pihenést, például sokat túrázik vagy biciklizik a szabadban.

Kell az az alvás

A 3:45-ös kelésből ítélve arra gondolhatnánk, hogy az Apple CEO-ja nem sok időt tölt alvással. Pedig ő is tudja, hogy milyen fontos is az, így igyekszik betartani a minimum 7 óra pihenés elvét. Ennek értelmében általában 8:45-kor már ismét az ágyban van.

Forrás: Buisness Insider

A kemény munkának persze megvan a gyümölcse is. Az Apple részvényei sorra döntik a rekordokat, Tim Cook pedig már több millió dollárnyi tőkével rendelkezik. De hát mint tudjuk, aki korán kel…

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!