imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így tilthatod le az automatikusan megnyíló iTunes-t


Idegesít az ugráló iTunes ikon a Dockon? Akkor most jól figyelj, mert ez a tippünk neked szól!

Ha három dolgot kellene mondanom, amit nagyon nem szeretek Macen, az egyik biztosan az automatikusan megnyíló iTunes lenne. Teljesen mindegy mennyire felhasználóbarát funkció, hogy letöltesz mondjuk egy zenét vagy filmet és egyből felismeri a kompatibilis programot és meg is nyitja azt. Én lényegében sosem használom az iTunest, ezért a következő praktikákat szoktam alkalmazni.

Újraindítás utáni automatikus megnyitás letiltása

Ismerős, amikor újraindítod a géped és egy halom program elindul önmagát? Jellemzően ilyenek a felhőszolgáltatások, letöltő programok, és az iTunes is. Ezt szerencsére van lehetőségünk letiltani a rendszerben. Ezt a felhasználók beállításainál teheted meg: Rendszerbeállítások > Felhasználók és csoportok. Itt ki kell választanod azt a fiókot, amiben leszeretnéd tiltani és az Indítóelemek opcióra kattintanod.

Az itt található programok listájában nem elég csak a pipákat kivenni, célszerű kiválasztani őket és alul a ‘ – ‘ gombbal kitörölni őket. Ezt követően a törölt programok, köztük az iTunes sem fog többé automatikusan megnyílni, miután újraindítottuk a Macet.

iPhone vagy iPad csatlakoztatása utáni megnyitás letiltása

Az megvan, amikor a géphez csatlakoztatod az iPhone-od vagy iPaded és megnyílik az iTunes? Őszintén szólva én már nem szoktam ezen keresztül se biztonsági mentést készíteni, se fájlokat nem mozgatok ezen keresztül. Lényegében csak akkor dugom Macre az eszközeimet, ha tölteni szeretném őket. Így ebben az esetben is szintén teljesen feleslegesen nyílik meg az iTunes. Megoldás persze erre is van:

 1. Nyisd meg az iTunest
 2. Felül keresd meg az iTunes > Beállítások menüpontot
 3. Kattints az Eszközökre
 4. Alul pipáld be az iPodok, iPhone-ok és iPadek automatikus szinkronizálásának megakadályozása lehetőséget

Letöltés után automatikusan felugró iTunes ablak letiltása

Alapértelmezett beállításon, ha letöltesz egy zenét vagy megnyitod weben az App Store-t, akkor a Safari egyből elindítja az iTunest is, sőt zene esetén el is kezdi lejátszani a fájlt. Nos, eddig ennek a leghatásosabb kivédésére egy Safari add-on bizonyult a legjobbnak. A NoMoreiTunes elnevezés is már igen beszédes, a használata pedig pofon egyszerű:

 1. Töltsd le a kiterjesztést
 2. Kattints rá kényszer
 3. Jelöld megbízhatónak

És kész. Vége a pattogó iTunes ablakok rémálmának. Ez azonban csak azok számára jelent megoldást, akik Safarit használnak. Viszont Chrome-hoz és Firefoxhoz is van megoldás. Ezekhez a böngészőkhöz semmilyen extra letöltésére nem lesz szükségünk, csupán le kell tiltani, hogy az iTunes használhassa a JavaScriptet.

Chrome:

 1. Nyisd meg a böngészőt és kattints a három pontra jobb oldalt
 2. A felső menüsoron kattints a Chrome > Beállítások almenüre
 3. Görgess le és kattints a Speciális lehetőségre
 4. Tekerj lejjebb a Taratalombeállításokig
 5. Keresd meg a JavaScriptet
 6. A tiltás szekcióban add hozzá az itunes.apple.com webhelyet

Firefox:

 1. Nyisd meg és kattints a címsorra
 2. Másold be a következőt: about:config (figyelj rá, hogy ne tegyél elé szóközt)
 3. Fogadd el a “kockázatot” ????
 4. Keress rá: javascript.enabled
 5. True értéről állítsd át false-ra

Megjegyzés: Ez a beállítás a Firefox össze JavasScriptjét letiltja.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!