imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így töltheted gyorsabban az iPhone-od


A telefontöltés mindennapos rutinná vált, sőt, az is előfordulhat, hogy napjában többször is szükség van rá. Ha nagyon sietős a napod, a most következő megoldással ideiglenesen gyorsabban töltheted az iPhone-od.

Általánosságban elmondható, hogy az iPhone-ok akkumulátora manapság már elegendő egy napos használatra, ami főleg igaz a Plus modellekre, illetve az iPhone X-re. Nem volt ez mindig így: a 4”-os kijelzővel rendelkező típusok nálam szinte sosem bírtak egy teljes napot; bár ez eléggé egyénfüggő. Ha valaki egész nap játszani szeretne az iPhone 8 Plusszán, vagy épp videózna egy iPhone 7-en, azok nem biztos, hogy kihúzzák estig.

Az iPhone 8-hoz, iPhone 8 Plushoz és az iPhone X-hez külön megvásárolható fali adapterrel már lehetőségünk van gyorstöltésre. Ezen kívül minden iPhone esetén használhatunk iPad töltőt, különösen kézenfekvő ez akkor, ha van iPad a családban, hiszen így nem kell külön adaptert vásárolnod. Ezzel azonban óvatosan: míg az iPhone 8 és az iPhone X Lightning csatlakozója fel van már készítve a gyorstöltésre, régebbi modellek esetén a nagyobb feszültség hosszútávon gondot okozhat.

Azzal viszont sokat segíthetünk magunkon, ha töltés közben minden akkumulátor zabáló tevékenységet beszüntetünk. Ha például otthon vagyunk és Wi-Fire csatlakozhatunk, akkor nyugodtan kikapcsolhatjuk arra fél órára a mobiladatot, amíg az iPhone megszívja magát energiával. Ezen a legegyszerűbben a Vezérlőközpontban elérhető Repülőgép mód segíthet, mivel ez mindenféle mobilkommunikációt kikapcsol. Ez alatt az idő alatt nem fogunk tudni hívásokat fogadni, de így akár a sima 5V-s töltővel is gyorsabban tölthetjük az iPhone-unkat.

Ha további iPhone és iPad tippekre vagy kíváncsi, akkor böngészd át a Tippek rovatunkat, ahol arról is olvashatsz, milyen módokon tudod csökkenteni a telefonod energiafogyasztását.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!