imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így töltheted le a Pokémon GO-t az iPhone-odra Magyarországon


Múlt héten jelent meg az óriási népszerűségnek örvendő Pokémon GO. Azóta töretlenül vezeti az App Store toplistáját azokban az országokban ahol elérhető – például az Egyesült Államokban, Ausztráliában vagy Új-Zélandon. De a mi a helyzet akkor, ha mi itthon játszanánk vele az iPhone-unkon?

UPDATE: Magyarországon is hivatalosan megjelent a Pokémon GO, nincs szükség trükközésre! Kíváncsi vagy néhány tippre a játékkal kapcsolatban? Kattints ide!

Hivatalosan – egyelőre – nem érhető el Magyarországon a Pokémon GO, de egy kis trükkel minden gond nélkül ingyenesen telepíthetjük az iPhone-unkra. A dolog nyitja igazából roppant egyszerű: csinálunk egy ingyenes Apple ID-t az Egyesült Államokban, és ezt használjuk ahhoz, hogy az amerikai App Store-ból töltsük le a játékot. Ez az apró „kerülőút” mindig is elérhető volt, de most jöttünk rá, hogy nem szenteltünk még neki egy tippet itt az iMagazinon, szóval a Pokémon GO nagyszerű alkalmat szolgáltat erre. Nézzük a lépéseket!

1. Indítsd el az App Store-t, és jelentkezz ki a jelenlegi Apple ID-dal.

Ehhez görgess az App Store kezdőoldalának aljára, koppints az e-mail címedre, majd válaszd a kijelentkezés opciót.

Pokémon GO
2. Lépj át az amerikai App Store-ba.

A legegyszerűbben ezt úgy teheted meg, hogy erre a linkre koppintasz mobil Safariban, megnyitod az oldalt az App Store-ban, majd kiválasztod azt, hogy átváltasz az amerikai boltba.

Pokémon GO

 

3. Keresd meg a Pokémon GO alkalmazást, és kezdd el letölteni.

A legegyszerűbb, ha az ingyenes toplistába mész, nagy valószínűséggel ott lesz az első helyen. Koppints a Get gombra, majd válaszd az Új Apple ID létrehozása opciót.

Pokémon GO

 

4. Hozd létre a friss ropogós amerikai Apple ID-dat.

Az országnál válaszd ki az Egyesült Államokat. Ezután add meg az e-mail címedet. Plusz tipp: Gmail-fiók esetében használhatod ugyanazt az e-mail címet, ha egy + jel után mögéteszel egy tetszőleges karaktersort. Így ugyanarra az e-mail címre érkezhetnek a levelek, mint a „rendes” Apple ID-dnál. Add meg a jelszavadat és biztonsági kérdéseket, majd lépj tovább. A fizetési módoknál válaszd a „None” opciót, majd add meg a számlázási címedet.

Itt mindenképp egy létező amerikai címre lesz szükség. Jelenleg amerikai bankkártya hiányában nem tudsz például alkalmazáson belüli vásárlásokra költeni (ami talán nem is baj), de amerikai, dollár alapú iTunes-ajándékkártyákkal feltöltheted a keretedet. Ha ilyenre készülsz, érdemes egy olyan államot megadni címnek, ahol nincs sales tax, például Delaware-t. Egyszerűen keress a Google-ben itt egy éttermet, hotelt, ilyesmit, és add meg a címét. A telefonszámot fals értékkel is kitöltheted.

Pokémon GO

 

5. Aktiváld be az Apple ID-t az e-mailben kapott linkkel.

A fent megadott e-mail címre érkezni fog egy levél az Apple-től, az ebben található linkkel aktiválhatod a vadiúj Apple ID-dat.

Pokémon GO

 

6. Szükség esetén jelentkezz be újra az amerikai Apple ID-dal, és töltsd le a játékot.

Ha nem léptet be automatikusan az App Store, a megszokott módon lépj be az új Apple ID-val, majd keresd meg a Pokémon GO appot, és töltsd le. Indulhat is a gyűjtögetés! (Érdemes ezután kijelentkezni az amerikai fiókunkból és visszajelentkezni a „rendes” Apple ID-val.)

Pokémon GO

 

A fenti módszer természetesen bármelyik ország App Store-jával működik, tehát ha hasonló helyzetbe futsz bele – valami nem érhető el itthon, vagy csak később jelenik meg és nem tudsz várni –, akkor használhatod ezt a trükköt. Érdemes figyelembe venni, hogy helyi bankkártya nélkül csak helyi ajándékkártyákkal tudsz fizetős tartalmakat vásárolni. Szintén lényeges lehet egyeseknek, hogy a Store-váltás kikapcsolja az iCloud Music Library funkciót, valamint eltávolítja az Apple Music-ból lementett zeneszámokat a készülékről, ezért ezt az „eredeti” Apple ID-ra történő visszaváltás után ismét be kell kapcsolni, illetve a zenéket le kell tölteni, ha voltak.

A Pokémon GO egyébként a Wall Street Journal értesülése szerint akár napokon belül megérkezhet Európába, bár konkrét országokat nem említenek.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!