imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Touch Barban az innováció?

Így töröld MacBook Pród Touch Barjának tárolt adatait


Időnként szükséges lehet MacBook Pród intelligens Touch Barjának rekalibrálása. Mutatjuk, hogyan resetelheted a tárolt adatokat és indulhatsz tiszta lappal.

A 2016-os új MacBook Pro szériával bemutatott opcionális OLED Touch Bar teljesen új utat nyitott meg az alkalmazások kezelésére. Emelett az intelligens érintősáv ad otthont a MacBook Prók Touch ID-jának, vagyis az ujjlenyomat leolvasónak is.

Az Apple az alábbiakban definiálta megjelenésekor a Touch Bar fogalmát:

A Touch Bar – ami a billentyűzet fölött található, a támogatott MacBook Pro modellekben – egy Retina kijelzős beviteli eszköz, amely dinamikus interfészén található vezérlők segítségével lehetővé teszi a főkijelző tartalmának irányítását, kezelését. Ezen vezérlőknek köszönhetően gyorsan hozzáférhetünk rendszerszintű és alkalmazásspecifikus funkciókhoz is, kontextustól függően.

Abban az esetben, ha a használat során bármi okból problémád adódik a Touch Bar egyes funkcióival vagy a Touch ID használatával kapcsolatban, első lépésként, mielőtt a szervizbe rohannál vele, érdemes lehet kipucolni a benne található adatokat és tolni egy rebootot.

Fontos tudnod, hogy az alábbi lépéseket követve minden a Touch Barban és Touch ID-ban tárolt adatod törlésre kerül.

  • Indítsd újra a géped Visszaállítás (Recovery) módban, azaz tartsd lenyomva újraindításkor a Command (⌘) + R gombokat, így indul a rendszer.
  • Ha bootol a géped, akkor elengedheted a gombokat
  • Amikor megjelnik a macOS segédalkalmazások (Utilities) ablak, a felső menüsoron válaszd a Segédalkalmazások menü > Terminál pontját.
  • Az új Terminál ablakon gépeld be az alábbi parancsot, majd nyomj Entert: xartutil –erase-all
  • Itt még dönthetsz úgy, hogy visszafordulsz, a „no” begépelésével. A „yes” válasszal Entert nyomva géped azonnal újraindul.

Ha biztosra akarsz menni, egész egyszerűen azonnal leellenőrizheted, hogy valóban tiszta lappal indulnak-e a beállításaid. Lépj be a Rendszerbeállítások Touch ID menüpontjába és ha a rendszer felajánlja új ujjlenyomat rögzítését, akkor nyert ügyed van.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!