imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Touch Barban az innováció?

Így töröld MacBook Pród Touch Barjának tárolt adatait


Időnként szükséges lehet MacBook Pród intelligens Touch Barjának rekalibrálása. Mutatjuk, hogyan resetelheted a tárolt adatokat és indulhatsz tiszta lappal.

A 2016-os új MacBook Pro szériával bemutatott opcionális OLED Touch Bar teljesen új utat nyitott meg az alkalmazások kezelésére. Emelett az intelligens érintősáv ad otthont a MacBook Prók Touch ID-jának, vagyis az ujjlenyomat leolvasónak is.

Az Apple az alábbiakban definiálta megjelenésekor a Touch Bar fogalmát:

A Touch Bar – ami a billentyűzet fölött található, a támogatott MacBook Pro modellekben – egy Retina kijelzős beviteli eszköz, amely dinamikus interfészén található vezérlők segítségével lehetővé teszi a főkijelző tartalmának irányítását, kezelését. Ezen vezérlőknek köszönhetően gyorsan hozzáférhetünk rendszerszintű és alkalmazásspecifikus funkciókhoz is, kontextustól függően.

Abban az esetben, ha a használat során bármi okból problémád adódik a Touch Bar egyes funkcióival vagy a Touch ID használatával kapcsolatban, első lépésként, mielőtt a szervizbe rohannál vele, érdemes lehet kipucolni a benne található adatokat és tolni egy rebootot.

Fontos tudnod, hogy az alábbi lépéseket követve minden a Touch Barban és Touch ID-ban tárolt adatod törlésre kerül.

  • Indítsd újra a géped Visszaállítás (Recovery) módban, azaz tartsd lenyomva újraindításkor a Command (⌘) + R gombokat, így indul a rendszer.
  • Ha bootol a géped, akkor elengedheted a gombokat
  • Amikor megjelnik a macOS segédalkalmazások (Utilities) ablak, a felső menüsoron válaszd a Segédalkalmazások menü > Terminál pontját.
  • Az új Terminál ablakon gépeld be az alábbi parancsot, majd nyomj Entert: xartutil –erase-all
  • Itt még dönthetsz úgy, hogy visszafordulsz, a „no” begépelésével. A „yes” válasszal Entert nyomva géped azonnal újraindul.

Ha biztosra akarsz menni, egész egyszerűen azonnal leellenőrizheted, hogy valóban tiszta lappal indulnak-e a beállításaid. Lépj be a Rendszerbeállítások Touch ID menüpontjába és ha a rendszer felajánlja új ujjlenyomat rögzítését, akkor nyert ügyed van.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!