imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így törölhetsz matricákat az iMessage üzenetekről


Az iMessage App Store-ból kiegészítő alkalmazásokat és matricákat is letölthetünk. Utóbbinak van egy olyan tulajdonsága, hogy nemcsak üzenetként küldhető, hanem reakcióként is egy másik üzenetbuborékra. Lássuk, hogyan működnek és miként lehet törölni őket!

Nem szoktam túl sok matricát küldözgetni, mondhatni a matrica felhasználásom a nulla felé konvergál. Viszont Anikó mutatott egy Corgimoji pakkot, amit muszáj volt nekem is megvennem. Nem is tudok jobb módot arra, hogy elszórjak 699 forintot az App Store-ban. Meg amúgy is hosszútávú befektetés, azóta oda-vissza küldözgetjük egymás közt az olykor vidám, olykor sértődött, olykor pedig játékos corgikat.

Matricát kétféleképpen küldhetünk az iMessage-ben. Az egyik módszer az, ahogy bármely más üzenetküldőben is működik: kiválasztod, hogy melyiket szeretnéd elküldeni, egyszerűen csak rányomsz és kvázi üzenetként kapják meg a másik oldalon. A másik, hogy a matricákat rá lehet dobálni az üzenetbuborékokra is, így reagálhatunk a beszélgetőpartnerek üzeneteire.

A baj ezzel csak az, hogy néha totál olvashatatlanok lesznek tőle az üzenetek. Kicsit olyan az ember érzése tőle, mint amikor még mindenki MSN-t használt és a szövegrészleteket hangulatjelek helyettesítették. Erre a problémára eddig nem találtam kényelmes megoldást, viszont egyesével letörölhetjük a matricákat az üzenetekről. Szerencsére azért ez nem sok esetben fordul elő, tehát nem kell állandóan törölgetni őket, de legalább erre is van megoldás.

A dolog nagyon egyszerű. Hosszan rá kell nyomni a törölni kívánt matricára a buborékon. Ezzel előjön a reakcióválasztó felület és alulról felugrik egy opcióválasztó is. Utóbbin Koppints a matrica részleteire. Itt az iMessage kiírja, hogy ki és mikor küldte az adott matricát és azt is, hogy melyik csomagból származik, a megtekintés gomb pedig átirányít az iMessage App Store-ra. Ha ezt a fület elhúzod, akkor törölheted a matricát.

Bónusz tipp: A buborékok felett megjelenő szívecske, lájk és haha rekaciók is törölhetőek, egyszerűen újra elő kell hozni a választófelületet és ismét rányomni.

A Corgimojit letöltheted az App Store-ból, most csak 699 forintért.

Ennyi volt mára az őrületes matrica útmutatónk, további változatos iPhone praktikákat, Maces Terminál varázslatokat és Apple Watch beállításokat a Tippek rovatunkban olvashattok.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!