imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így tüntesd el a jóváhagyást az ingyenes App Store letöltésekről


Idegesítenek a felugró figyelmeztetések a fizetési információkról, amikor ingyenes alkalmazásokat töltesz le? Mutatjuk hogyan kapcsold ki.

Új Apple ID regisztrálásakor az Apple fizetési információkat is kér, arra az esetre, ha fizetős alkalmazást szeretnénk később letölteni az App Store-ból vagy az iTunes Store-ból. Később, amikor ténylegesen vásárolunk, akkor ezekre az információkra újra rákérdez a rendszer. Általában abban az esetben is, amikor ingyenes alkalmazást szertnénk “megvásárolni”.

Ha egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán szoktál fizetni egy alkalmazásért akár letöltéskor, akár appon belül, akkor érdemes lehet törölni a fizetésre vonatkozó adatokat. Egyrészről ezzel a módszerrel nem fordulhat elő, hogy ingyenes próbaidőszak után elfelejted lemondani az előfizetést. Másrészről pedig nem kell az ingyenes alkalmazásoknál sem minden alkalommal jóváhagyni a kártya adatokat.

Ha a fiókodhoz Családi megosztás tartozik, akkor ez az opció nem lesz elérhető, viszont miután kikapcsoltad neked is megjelenik a Nincs opció a kártya adatoknál. A Családi megosztást a következő módon tudod kikapcsolni:

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Koppints felül a nevedre
  3. Nyomj a Családi megosztásra
  4. Állítsd le vagy lépj ki a megosztásból

A fizetésre vonatkozó információkat a következő lépésekkel tudod átállítani:

  1. Koppints az iTunes és App Store opcióra a Beállításokban
  2. Majd nyomj az Apple ID-ra
  3. Apple ID megtekintése
  4. Fizetési információk
  5. Válaszd a Nincs lehetőséget

Innentől kezdve nem kell majd jelszóval jóváhagynod a fizetési információkat az App Store-ban abban az esetben, ha ingyenes alkalmazást szeretnél letölteni. Egyéb esetben térj vissza erre a fülre és adj meg egy érvényes bankkártyát vagy hitelkártyát.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!