imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így ürítheted az iMessage által felhalmozott adatokat


Meghíztak az iMessage üzeneteid? Nincs para, mutatjuk hogyan tudod redukálni a méretüket.

A szerkesztőségben mindenkivel iMessage-n keresztül kommunikálunk, személy szerint akivel csak lehet, azzal a magánbeszélgetéseimet is ezen keresztül intézem. Az iMessage egyszerű, személyreszabható és nem kell hozzá különböző üzenetküldő szolgáltatásokat telepíteni, hiszen gyárilag érkezik. Mivel az itt küldött és fogadott adatcsomagok end-to-end titkosítva vannak, ezért ezeket lokálisan tárolják eszközeink, nem pedig az Apple szervereiről töltjük le őket, amikor megnyitunk benne például egy képet.

Ez egyrészről nagyon jó, hiszen biztonságos. Másrészről viszont annyira nem, mivel minden az iPhone tárhelyének kárára megy. Éppen ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mennyire telítődik a virtuális szemetesünk, azaz hogy pontosan mennyi helyet foglalnak az iMessage-en keresztül küldött képek és videók. Szerencsére abban, hogy mit töröljünk ki és mit tartsunk meg, az Apple szabad kezet ad nekünk az iOS 11 óta. Lefordítva ez annyit tesz, hogy bármely beszélgetésünket, képeit vagy videót egyesével törölhetünk.

Az üzenetek ürítését a következő módon teheted meg:

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Koppints az Általános fülre
  3. Keresd meg az iPhone tárhelye opciót
  4. Keresd ki az Üzenetek almenüt

Ebben a szekcióban listázza tételesen a rendszer, hogy milyen adatokat tárol helyileg. A Beszélgetések fülre koppintva minden csetablakot egyesével kezelhetünk. Törölni a Szerk. gombra nyomva, majd az elemeket bepipálgatva tudunk vagy egyszerűen csak húzzuk balra a törölni kívánt tételeket. A képekkel és videókkal ugyanezt a műveletet végezhetjük.

Érdemes figyelmesen eljárni, ugyanis a törölt fájlok a későbbiekben nem állíthatóak vissza.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!