imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így utaznak az iPhone prototípusok


Az Apple mindent megtesz annak érdekében, hogy a nagyközönség tényleg csak a bemutatón pillanthassa meg először az új iPhone-okat. Más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül, de azért elég jól titkolóznak.

A világ egyik legbiztonságosabb dolga lehet iPhone prototípusként élni. Legalább annyian védenek, mint az amerikai elnököt, és csakis olyan szigorú előírások szerint mozoghatsz a világban, mint egy pápa. Igaz, ennek megfelelően minimum annyian akarnak a közeledbe férkőzni, mint Madonnához egy koncert utáni szelfiosztáskor.

Természetesen minden biznisz alapja a titok, és nincs ez másképp az iPhone-nal sem. Az Apple-nek az a jó, ha minél nagyobb egy termék körül a homály, a misztérium, a hype; ha mindenki az iPhone-ról beszél, de senki nem tudja biztosan, mit is várhatunk pontosan a bemutató napján. Persze, amióta ekkora az érdeklődés a termék iránt, a többlépcsős gyártási, szállítási folyamat valamelyik pontján jellemzően ki szoktak szivárogni az információk. De a sok téves pletyka, a hamis, módosított fényképek tengerében ezek jellemzően elvesztik jelentőségüket, a felhasználók továbbra se tudják eldönteni, mi igaz, és mi nem.

Ez a kép például már fél évvel az iPhone 7 megjelenése előtt napvilágot látott.
Ez a kép például már fél évvel az iPhone 7 Plus megjelenése előtt napvilágot látott.

Így tehát érthető, hogy éppen emiatt fatális következményekkel járna, ha egy hivatalos, igazolt prototípus teljes valójában a nyilvánosság elé kerülne még a bemutató előtt. Onnantól kezdve nincs több kétely és találgatás, kipukkad a hype lufi. Persze biztosan vinnék így is az iPhone-t, de ez a kis hiba biztosan nem tenne jót az Apple-nek. Olyan, mintha kiszivárogna a Coca-Cola receptje: mítoszromboló.

Ezt elkerülendő nagyon szigorú előírások szabályozzák a cégnél, hogy ki, mikor, hol és meddig tesztelhet egy prototípust. Különösen vigyázni kell a szállításnál, ami az egyik legnagyobb potenciális veszélyforrás az iPhone inkognitójára nézve. Az első iPhone-t például majdnem egy repülőn hagyta Tony Fadell, mert az kiesett a zsebéből. Ilyen ma már biztosan nem fordulhat elő, legalábbis Sonny Dickson képeiből ítélve semmiképp.

iphone-security-case

A fotón az a speciális tok látható, amiben az Apple utaztatja féltett kincsét. A fő cél, hogy senki se láthassa meg kívülről az arát a menyegző előtt. Erre válaszolták azt a rosszmájúbb kommentelők, hogy mivel az utóbbi időben ugyanúgy néznek ki az új modellek, kevesebb feltűnést keltene, ha csak egy sima szilikontokba rejtenék az újdonságot. Tény, hogy a sárga, rendőrségi szalagra emlékeztető matricák nem túl diszkrétek, de legalább minden illetéktelen felnyitásról még pont időben tudomást szerezhet a cég, hogy kiküldje a bérgyilkosait.

A tokon látható papírra viszik fel a tesztelők a számukra kiadott alkatrész vizsgálatának eredményét, azaz, hogy normálisan működik-e az adott chip, vagy sem. A bonyodalommentes szállítás érdekében ezen kívül még minden készülék kap egy „útlevelet”, és egy rakat követési kódot is.

iphone-passport

Ha mindez megvan, akkor már indulhat is világ körüli körútjára az iPhone, ami jellemzően a Cupertinó és a kínai összeszerelőgyárak közötti tengelyt jelenti.

Forrás: Macrumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!