imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így váltottam majdnem Google Chrome-ra iPhone-on


Az utóbbi időben havi rendszerességgel érkeztek a frissítések és bővült a Google Chrome funkcióinak listája iOS-en. Az egyik legjobb újítás a nemrégiben érkezett Drag & Drop és a Widgetek.

A szerkesztőségben, ha ádáz csata nem is dúl, de rendszeresen egymásnak feszülnek az erők Safari és Chrome tekintetben. Hordon korábban értekezett már a két böngésző pro és kontráiról Mac-en, azonban van itt egy másik ellentét is. Mégpedig a mobilos böngésző.

Valószínűleg bébi Mac-es mivoltomnak köszönhetően (még csak alig 2 éve váltottam Windows-os gépről) továbbra is ragaszkodom a Chrome-hoz, holott iPhone-on csak Safarit használok. Azonban a High Sierra feltelepítése után volt egy bő hetes időszak, amikor annyira rakoncátlankodott a Chrome, hogy tettem egy próbát gépen is a Safarival.

 

Átügyeskedtem minden jelszavam, könyvjelzőm és böngészési előzményem, majd egy kicsit fogtam a fejem. Egy hétvége alatt őskáosz uralkodott el a gondos, accountokra szétválasztott rendszerem helyén, viszont egészen élveztem a Handoff számomra eddig ismeretlen előnyeit. Tudom, haladni kéne a korral… Így kicsit nehezebb szívvel, de végül búcsút vettem a Safaritól.

Igenám, de nem hagyta nyugodni a Handoff a fantáziám és a napokban fel is csillant a szemem, amikor az új iOS-es Chrome frissítésről olvastam, mely iPaden lehetővé teszi a linkek drag & droppolását a böngészőbe és új widgeteket is biztosít iPhone-ra is. Engem inkább a két widget fogott meg, melyek Quick Actions és Suggested Sites névre hallgatnak. Gyorsműveletek és Javasolt Webhelyek a magyar keresztségben. Ez volt a végső lökés a Chrome kipróbálása felé.

A Gyorsműveletek közt indíthatunk azonnal új keresést simán, inkognito ablakban és hang alapján is. Valamint, helyet kapott itt egy kissé outdated funkció is, a QR-kód beolvasás, melyet az iOS 11 natív funkciója egyből feleslegessé is tett. Sajnos a listázott funkciók fixek, nem lehet lecserélni semmi hasznosabbra őket. Ami viszont nagyon hasznos, az az azonnal kattintható, utoljára a vágólapra helyezett link. A Javasolt Webhelyek közt a 4 vagy 8 leggyakrabban látogatott weboldal faviconja kapott helyet. Számomra ez bizonyult a leghasznosabbnak, na, de kinek nem, hiszen ezeket az oldalakat látogatjuk legtöbbet. Cserébe viszont nincs rajta semmilyen szűrés, így óvatosan kattintgassatok szenzitívebb témákat.

Nem tudom, hogy az mennyire a lassacskán 3 éves iPhone 6-om hibája, de az egy hetes teszt alatt elő-elő fordultak kisebb szaggatások görgetés közben, lassabb reakció az tabok közti váltásnál és linkek kimásolása vagy beillesztése során. Melyet sajnos nem igazán tud kompenzálni számomra a Mac-es böngészővel való kommunikálás és a widgetek sem. Ez Safarinál sosem fordult elő, akár gyengébbnek számít a hardver, akár nem, az optimalizáltság még mindig nyer. Így kissé fájó szívvel, de újra visszatértem a jól bevált apphoz a telefonomon. Talán egy új készülékkel vagy komolyabb Safarira való berendezkedéssel a MacBookomon, de eljön még az én időm a Handoffal.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!