imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Így változhat az idei iPhone-felhozatal mérete


Sok mindenről beszéltünk és találgattunk már az idei év során, azonban a méretbeli változások nem igazán tartoztak ebben a témába. Maximum SE 2 téren ment egy kicsit az ötletelés.

Az 5,8″, 6,1″ és 6,5″-es méret egészen univerzálisnak tűnik, 1-2 éve szerencsére megállt a a növekedés, így nem is képezte nagyon vita és felvetés tárgyát, hogy változnak-e az idei készülékek méretei.

Viszont, arról nem szabad elfeledkezni, hogy bár Jony “tapossukelazsírt” Ive már nem felelős kizárólag a termékek designjáért, azért a készülékek karcsúbbá tétele még nem teljesen kopott ki a köztudatból és a célok közül sem. Na meg arról sem, hogy a három iPhone helyett 4-et várunk idén ősszel, tehát valamit biztosan mókolni kellett a méretekkel is.

A Macotakara blognak úgy tűnik sikerült jól megkavarni az állóvizet, egész pontosan az új iPhone-okra vonatkozó méretek taván. Az XS-szériával bevezetett és több éven át jól működő méretezést (XS és 11 Pro 5,8″, XS Max és Pro Max 6,5″ és XR és 11 6,1″) most kicsit megvariálták.

A minap napvilágot látott jelentés alapján az iPhone 12 két verzióban is elérhető lenne, az egyik mérete 6,1″-ről 5,4″-re csökkenhet (ez valahol félúton van az eredeti iPhone SE és iPhone 8 mérete közt), míg a másiké maradhat 6,1″. A Pro Max verzió viszont 6,5″-ről 6,7″-re nőhet. Na ezt fejtse majd meg, aki tudja…

A vastagságról is érkeztek adatok, a 6,7″-es iPhone 12 Pro Max 7,4 mm vastag lehet, ami jelentősen vékonyabb a 8,1 mm-es 11 Pro Maxnál, viszont az egész hátsó kamerasziget mérete meg nőhet. (Tök jó, tok nélkül még jobban fog billegni?)

Emellé érkezett még olyan infő is, hogy az 5,4″-es és az egyik 6,1″-es modell is dupla kamerát kap, a másik 6,1″-es viszont már a 3D tripla kamerás technológiát tudhatja magáénak. Ez lenne tehát a két 6,1″-es modell fő különbsége, nem a méret.

Nagyobb designbeli váltást pedig egyelőre nem jósolnak, bár röppentek fel olyan hírek is korábban, hogy visszatérhet az iPhone 4 formavilága.

Összességében tehát várunk egy:

  • iPhone 9 vagy iPhone SE 2 nevű, iPhone 8 designú és méretű (4,7″) eszközt Touch ID-val és Home gombbal valamikor márciusban
  • 5,4″-es OLED iPhone-t hátlapi dupla kamerával ősszel – kérdéses, nevenincs gyerek
  • 6,1″-es OLED iPhone-t hátlapi dupla kamerával ősszel – valószínűleg iPhone 12
  • 6,1″-es OLED iPhone-t hátlapi tripla 3D-s kamerával ősszel – valószínűleg iPhone 12 Pro
  • 6,7″-es OLED iPhone-t hátlapi tripla 3D-s kamerával ősszel – valószínűleg iPhone 12 Pro Max

Sikerült követni?

Forrás: Macotakara

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!