imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így vett fel embereket Steve Jobs


Steve Jobs a legfontosabb személy volt az Apple életében, és még most is kerülnek elő különböző történetek vele kapcsolatban. Most egy volt Pixar alkalmazott mesélte el, hogyan vette fel Jobs egy olyan munkára amit nem is akart.

Egy állásinterjú egyáltalán nem kellemes. Sem annak aki az állásra jelentkezik, sem annak aki az interjút vezeti. Aki volt már állásinterjún, az biztosan tudja mennyire feszültséggel teli egy ilyen helyzet. Most pedig képzeljük el milyen lehetett Steve Jobsszal egy állásinterjú, hiszen köztudott, hogy Jobs igencsak hirtelen haragú és igen erős személyiség volt.

Most James Green, egy volt Pixar alkalmazott elmesélte, hogy Jobs egyszerűen nem fogadott el nemleges választ.

Monsters-university-disneyscreencaps.com-908

Green még 1997-ben találkozott Jobsszal, hogy egy Pixarnál betöltendő állásról beszéljenek. Green akkoriban a Disney-nek dolgozott Ázsiában, Jobs pedig keresett valakit aki összeköti a Pixárt és a Disney-t, hogy jobb legyen a két cég kapcsolata.

Ahelyett, hogy a Pixarnál találkoztak volna, Jobs az otthonába hívta meg Greent, hogy kellemesebb körülmények közt ejthessék meg az interjút, bár Green szerint volt furcsa része is a dolognak.

Volt egy nagyon furcsa részlete is az interjúnak. Jobs azt mondta: tudod James, nagyon szeretem ezt az új dolgot amit DVD-nek hívnak. Szeretném megmutatni neked, hogyan néznek ki a Pixar filmek DVD-n. Ezután bevitt a hálószobájába, hogy megmutasson egy filmet, én pedig azt gondoltam: oké itt vagyok Steve Jobs hálószobájában és DVD-t nézek vele. Kínos…

Green végül elmesélte azt is, hogy hogyan zajlott az állással kapcsolatos interjú.

Jobs megkért, hogy vállaljam el az összekötői állást, én pedig még ma sem tudom elhinni, de azt válaszoltam, hogy nem. Jobs mindig is példakép volt a számomra, de azt mondtam neki, ez nem az a munka amit el szeretnék vállalni.

Jobs ekkor egy brilliáns csavarral egy második ajánlatot tett. Ahelyett, hogy megpróbálta volna meggyőzni Greent, az ajánlott munka előnyeiről, inkább egy másik pozíciót ajánlott neki, egy marketing manager posztot a Pixar rövidfilmekhez. Green lelkesen elfogadta a marketinges pozíciót, és elmondta, hogy örömmel végezné ezt a feladatot.

Munkába állás után egy héttel Green rájött, hogy tulajdonképpen pontosan az lett a feladata a Pixarnál amiről Jobs első ajánlatában elmondott neki. Tehát igazából Jobs pontosan arra a munkára alkalmazta amire akarta, csak más titulusba csomagolva.

Nem mondhattál nemet Jobsnak. Én megtettem, mégis abban a rohadt állásban találtam magam, amit nem is akartam csinálni. Steve Jobs szép lassan áttolt az összekötői feladatokra, én pedig úgy éreztem nem tudom jól végezni a dolgomat. Végül négy hónappal később felmondtam, még mielőtt Jobs kirúgott volna.

james_green
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!