imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ikonok átrendezése a menüsoron Macen


A menüsor jobb oldalon található elemei nagyon hasznosak abban az esetben, ha gyors elérésre van szükségünk. De vajon hogyan rendezhetjük át őket? Villámtippünk következik.

Mai soron következő tippünk főleg a kezdő Maceseknek szól, de akik régóta ismerkednek már a macOS rejtett parancsaival, azoknak is újdonság lehet. Én is viszonylag későn találtam rá erre a lehetőség. A menüsor jobb felső sarkában található jelzéseket az ember automatikusan saját ízlésére szabva tologatná, ugyanakkor az egérkattintással önmaguktól nem mozdulnak sehova.

Ez előnyös, hiszen amikor legörgetjük a menüt véletlen sem tudjuk elkattintani, viszont nem egyértelmű, hogy akkor mégis hogyan működik, pedig a megoldás nagyon egyszerű. Nincs szükségünk bonyolult billentyűparancsokra, sem Terminál varázslatra, mindössze egyetlen gombot kell megtalálnunk a billenytűzeten: a Commandot (⌘).

Igen, ennyire egyszerű: vidd az egérkurzort valamelyik elem fölé, tartsd lenyomva a Commandot, és húzd a kívánt helyre. Természetesen a bal oldali lenyíló menüket nem rendezhetjük át ezzel a módszerrel, ezeknek fix pozíciójuk van a rendszerben, csak a tartalmukat szerkeszthetjük át. Erről egy korábbi tippünkben írtunk. Ha szeretnéd azt is elolvasni, akkor erre tessék tovább.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!