imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen árfolyamon vesztegetik az Apple-alkalmazottakat Írországban


Írország speciális hely, és ha épp nem denevérek és egyéb állatok borzolják a kedélyeket, akkor is képes meglepő hírekkel szolgálni az Apple-világ iránt érdeklődő olvasóknak. 

Bár a St. Patrick’s Day még odébb van, újabb kis színest hoztak nekünk a leprikónok. Ez most kivételesen nem a Corkban található európai Apple-bázisról, vagy az Athenry közelében létesítendő adatközpontról, netán az Európai Bizottság által indított, az Apple írországi adóelkerülését vizsgáló eljárásáról szól. Holott útóbbi érdekesen alakul, Tim Cook még Brüsszelbe is beugrott egy kicsit lobbizni, mielőtt meglátogatta volna Ferenc pápát még január végén. A téma a február végén esedékes általános parlamenti választásokat is befolyásolhatja, addig az Európai Bizottság is kivár, utána azonban rájárhat a rúd az Apple-re, ha megállapítják, hogy ez európai joggal nem összeegyeztethető módon kaptak adókedvezményeket az ír kormánytól.

Apple Írország

Egy, anonimitásának megőrzését kérő írországi Apple-alkalmazott beszélt a UK Business Insider munkatársának arról, hogy rendszeresen megkeresik őket, hogy nagy összegeket kínálva megpróbálják kicsalni belőlük az Apple belső rendszerébe való hozzáférésüket.

Meglepődnél, hogy hányan akarnak eljutni hozzánk, vagy csak úgy ötletszerűen bármilyen Apple-alkalmazotthoz. E-mailben több ezer eurós ajánlatokat tesznek, hogy megadd a jelszavad, és beléphessenek az Apple rendszerébe. Ha akarnám, holnap 20 000 euróért el tudnám adni online az Apple ID-mat. Ennyire komolyan próbálkoznak.

Egy másik Apple-alkalmazott megerősítette az elhangzottakat, továbbá azzal egészítette ki, hogy a hackerek elsősorban az újoncokat keresik, vagy a frissen, szinte a semmiből kinevezett junior menedzsereket, akik nem is biztos, hogy a cégen belül léptek feljebb. Ennek megfelelően kerülik a régóta az Apple alkalmazásában álló dolgozókat, vagy akik rendesen járják a szamárlétrát. Az Apple érzékelte is a problémát, és ezért egyre inkább igyekszik a „belső kínálatból” feltölteni az üres pozíciókat.

apple-job-cover

És bár vannak arra is példák, hogy egykori jailbreakerek az Apple-nél folytatják a karrierjüket, a cég meglehetősen elővigyázatos, ha biztonságról van szó. A Corkban található központban bizonyos szobákba nem lehet belépni megfelelő jogosítványok és kártyák nélkül. Nem tudni pontosan, hogy milyen adatokat akartak kinyerni, mert az írországi bázis a gyártás mellett a sales & support vonalon mozog, a kutatás-fejlesztés nem itt van.

A UK Business Insider megkereste az Apple-t is az ügyben, bár mi nagyban fogadnánk rá, hogy nem fognak válaszolni a kérdéseikre.

Forrás: UK Business Insider via 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!