imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen iPhone-lopási technikát csak a filmekben láthattál


Vagy még ott se! A Halálos iramban smafu ehhez képest. Hollandia, autópálya, mozgó kocsik, napfénytető és egy összeszokott, profi csapat. Szerintem többet nem is kell mondanom, hogy kitaláljátok a lényeget…

Azt hiszem, valahol becsülöm a tolvajokat. Egy részüket legalábbis. Na persze nem azért, amit tesznek, lopni aljas dolog. Tőlem is loptak már, és nagyon rosszul esett. Amit becsülni tudok, az a mérhetetlen kreativitás, amivel bizonyos szarkahajlamú személyek/csoportok rendelkeznek. Meggyőződésem, hogy ha ezek az emberek más területeken kamatoztatnák képességeiket, simán sokkal többre vihetnék, és még lopniuk sem kellene.

Ezt a kreativitást ötvözte némi gyermeki akcióvággyal, pár filmes fantazmagóriával és egy leheletnyi Robin Hood beütéssel az az öt román férfi is, akik egy mozgó teherautóból loptak ki egy rakat iPhone-t Hollandiában. A mozgó teherautót úgy értsétek, hogy autópályán mozgó, a rakat iPhone-t pedig úgy, hogy egy fél millió euró (~ 150 millió forint) értékű rakat. Mindezt egy olyan technikával, melyet eddig tényleg csak filmekben láttunk.

A szóban forgó technika a következő, magas rizikófaktorú elemekből áll:

  1. Szemelj ki egy hátsóajtós teherautót, ami feltehetőleg sok értéket szállít.
    Kövesd az útját az autópályáig.
  2. Alkalmas időben, sebességre és féktávolságra fittyet hányva közelítsd meg úgy 30 centire a járművet.
  3. Alakítsátok ki a megfelelő formációt! Egyikőtök vezessen olyan precizitással, mint Ryan Gosling a Drive című filmben. Másikótok másszon ki a napfénytetőn és a motorháztetőre állva közelítse meg a céljárművet. Egy harmadik ember fogja meg az előbbi kollégát, ezzel stabilizálva pozícióját.
  4. Jöhet az akció! Fel kell feszíteni (opcionálisan: be kell törni) a teherautó hátsó ajtaját, majd a rakodótérből leemelni annyi szajrét, amennyit csak lehet. A lopott árut hátra kell passzolni a kocsiban maradt segítőknek.
  5. Ha vége a portyának, gyorsan vissza a kocsiba, majd akciósztárból újra átlagos hétköznapi polgárrá kell alakulni.

Ha még mindig nem hiszed el, hogy ez lehetséges, nézd meg a rendőrség felvételét egy ilyen esetről, amelyet ráadásul egy rendőrségi helikopterről filmeztek (mondom, tiszta Hollywood):

Ha most cinikus csettintesz, hogy „jó, egyszer bevállalták, nem nagy dolog”, ki kell ábrándítsalak. A lefülelt csapat 2015 óta űzi az ipart, és idáig 17 hasonló technikával végrehajtott akciót varrtak a nyakukba. Munkásságuk jutalmáról a mai napon határoz majd az illetékes bíróság.

Forrás: AppleInsider

Ha nem vonz különösebben a börtönélet, javasolnánk, hogy ha Apple termékre vágysz, azt csak és kizárólag hivatalos forrásból szerezd be. Az iPhone SE most például annyira olcsó, hogy azt még a fent említett úriemberek is inkább a boltból vették volna meg. Ha érdekelnek a hasonló Apple-krimik, olvasd el Tsai történetét is, aki 5700 darab iPhone-nak volt illetéktelen gazdája, már amíg el nem kapták.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!