imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen is lehetne az új Apple billentyűzet (képekkel)


Éppen csak tegnapelőtt röppent föl a hír, hogy az Apple új Magic Mouse 2-t és új vezeték nélküli billentyűzetet tervez piacra dobni. Az új egérrel kapcsolatban jelenleg rengeteg pletyka terjeng a világhálón. Az egyik ilyen vitatott téma például, hogy valóban lesz-e Force Touch az új Magic Mouse-ban. Az emberek fantáziáját az új billentyűzet is megmozgatta, és nem csak a funkciók terén. A 9to5Mac mindenese – Michael Steeber – már gyönyörű koncepcióterveket is készített a napvilágot látott rajzok alapján, hogy megmutassa: ő így képzeli el az Apple új perifériáját.

Mindenképp érdemes pár szót ejteni a belső újdonságokról is. Az egyik legfontosabb talán, hogy a billentyűzet örökölni fogja az új MacBookban található Pillangó mechanikát. Emiatt az egész klaviatúra 40%-kal vékonyabb lehet. A másik érdekesség, amire Michael felhívja a figyelmet, hogy a jobb felső sarokban található „Kiad” gombra az újabb Macek esetében semmi szükség, ezért valószínűleg az új billentyűzeten sem fogja fölöslegesen foglalni a helyet.

Bal oldalt láthatjuk a Michael által elképzelt klaviatúrát, jobb oldalt pedig a már ismert billentyűzetet.
Bal oldalt láthatjuk a Michael által elképzelt klaviatúrát, jobb oldalt pedig a már ismert billentyűzetet.

Rátérve a külsőre, az új Apple klaviatúra szinte biztosan az új betűtípussal a billentyűin fog érkezni. A San Francisco pedig gyönyörűen fog mutatni az új klaviatúrán. A másik fontos változás, hogy a billentyűzet Mac felé álló oldalára került a bekapcsoló gomb, illetve, hogy a tervek alapján nem elemmel, hanem akkumulátorral fog működni, ezért az egész formatervezés megváltozik.

Több szín - több lehetőség
Több szín – több lehetőség

Az Apple az iPhone 5s megjelenés óta szereti adaptálni a legpopulárisabb színeket minden termékébe, ezért logikus lenne, hogy az új beviteli periféria is több színben fog érkezni. Elég sok lehetősége lenne az Apple-nek, de véleményem szerint a fönti színek közül csak hármat fogunk kapni: ezüst színűt fehér billentyűkkel, aranyszínűt feketével kombinálva, illetve asztroszürkét szintén fekete gombokkal. Ezt abból gondolom, hogy az új arany MacBook billentyűzete fekete, ezért az arany klaviatúrának is fekete gombokkal kell érkeznie. Az asztroszürke is csak fekete gombokat kaphat, de a szürke borításhoz egy fehér tasztatúra passzol.

Ez a kombináció a jelenlegi billentyűzetet idézné kinézetbe.
Ez a kombináció a jelenlegi billentyűzetet idézné kinézetben.

Elképzelhető, hogy néhány iPadhez használható funkcióval is felruházzák az új Apple klaviatúrát. Ez valószínűleg sok embernek praktikus lenne, viszont egy Mac esetében teljesen feleslegesen foglalnák a helyet. Persze idővel úgyis kiderül, hogy ténylegesen mi igaz ebből. A többi képet egyébként itt tekinthetitek meg:

keyboard1 keyboard2

 

Forrás és képek: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!