imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lehet a jövő iPhone-jának a kijelzője


Rengeteg találgatás előzi meg a jövőre esetlegesen megjelenő jubileumi iPhone-t, a Sharp most rátett erre egy lapáttal a most bemutatott lekerekített és faltól falig érő kijelzőjével.

Amint megláttuk a képeket a Sharp új kijelzőjéről, arra gondoltunk, hogy oké, fogjátok a pénzünket, és csináljatok egy ilyen iPhone-t.

A most bemutatott Sharp koncepció egészen elképesztően szexi. Maga a kijelző az IGZO LCD panelt használja, mely lehetővé teszi, hogy például ahogy a Sharp is csinálta, lekerekítsék a kijelző sarkait. Ugyancsak nem mellékes, hogy ez a panel lehetővé teszi, hogy majdnem teljesen eltűnjön a kijelző körüli káva, így olyan mintha az egész készülék egyetlen nagy kijelző lenne. A lenti sáv ne zavarjon senkit, a gombok is a kijelzőhöz tartoznak, csak a Sharp feliratnál látni a készülék házát. Érdekes, hogy talán kicsit talán tömzsinek is tűnik a Sharp megoldása, pedig maga a kijelző 16:9  képarányú.

Unknown-19

Természetesen a képen látható készülék még csak egy prototípus, de felmerül a kérdés, hogy vajon valami ilyesmi lesz-e a jövőre érkező jubileumi iPhone, amit már most mindenki iPhone 8-nak nevez. Az eddigi hírek szerint, az Apple pont valamilyen hasonló, keret nélküli kijelzőn dolgozik, erről írtunk már korábban.

Unknown-20

Két nagy jós, Gruber és Kuo is folyamatosan arról beszél, hogy 2017-ben valamilyen nagy durranásra lehet számítani iPhone fronton, hiszen jövőre lesz 10 éves az iPhone, illene nagyot gurítania az Apple-nek.

iPhone8

Kérdés, hogy a Sharp koncepciójához hasonló készüléket lehet-e csinálni már 2017 őszére. Ne felejtsük el, hogy valahova el kell helyezni a hangszórót, az előlapi kamerát és a Home gombot is. Bár az Apple már 2004-ben és 2009-ben is adott be szabadalmat, egy kijelzőbe, illetve kijelző mögé beépíthető kameráról, közel sem biztos, hogy ezeket meg is tudják valósítani.

Ugyancsak bonyolult feladat hangszórót építeni egy üvegfelületbe, és bár a virtuális Home gomb is megoldható a rendszernek valahonnan tudni kéne például, hogy egy linket szeretnénk megnyitni 3D touch segítségével, vagy épp az alkalmazásból szeretnénk kilépni.

Unknown-18

Az biztos, hogy nagy tétben nem mernénk fogadni arra, hogy ezek a technológiák már jövőre belekerülnek az iPhone-ba, sokkal valószínűbb, hogy a jövőre érkező iPhone is alsó illetve felső sávval érkezik majd, de az biztos, hogy a nem is olyan távoli jövőben egyetlen hatalmas kijelzőt fogunk majd a kezünkben.

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!