imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz a teljes értékű Photoshop iPaden


Egy ideje már tudjuk, hogy jönni fog, most viszont a hivatalos bejelentés is megtörtént. Újabb részletekkel lettünk okosabbak, és egy rövid betekintést is nyertünk a 2019-ben érkező iPades Photoshopból.

Még júliusban örültünk neki egy sort, amikor a Bloomberg által megszellőztetett pletykát, ami szerint valamikor érkezik majd a Photoshop teljesértékű verziója iPadre, nem más, mint az Scott Belsky, az Adobe Creative Cloud termékmenedzsere tette hivatalossá megerősítő nyilatkozatával.

A hivatalos-hivatalos bejentésre azonban ezidáig várni kellett. Most viszont nemhogy csak a bejelentést, hanem rögtön az első benyomásokat is megnézhetjük, a The Verge művészeti részlege ugyanis már hetek óta teszteli az app korai változatát. Íme videós összefoglalójuk:

A konklúzió, hogy ugyan tényleg egészen desktop élményt hoz a program, egyelőre elég sok funkciót nélkülöz, ami az asztali változatban megvan. Az viszont már most kiderült, hogy például a retusálásos, könnyedebb használathoz az érintőkijelző zseniálisan passzol. Ezeknél a feladatoknál, akár teljesen elhagyhatónak tűnik az asztali változat.

Ami a The Verge szerint az iPades változat legnagyobb ígérete, az az újfajta PSD fájlformátum lesz. Ez ugyan még számukra se volt elérhető, de elvban lehetővé teszi, hogy ugyanazon a projekten asztalon és iPaden is doglozni lehessen. Magyarul az összes Photoshop-projekt egyfajta Google Docs-szerű, cross-platform szerkeszthető felhő alapú valamivé válna. Ha ez működik, már megérte azt a 18 hónap megfeszített munkát, amit az Adoba belepakolt a dologba.

Extra megjegyzés: az Adobe eseményén Phil Schiller is ott volt az Apple-től. Szinte biztosra vehető, hogy nem véletlenül most jelentették be hivatalosan a csak 2019-re esedékes újdonságot. Csak nem egy új iPad Pro közelít, amelyiknek a demózásakor nagyon jól fog jönni egy teljesértékű Photoshop? Csak nem?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!