imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az Apple Watch 2?


Nem nagyon szoktunk foglalkozni koncepciótervekkel, de most kivételt teszünk, egy egészen jó kis Apple Watch terv kedvéért. Megnézzük azt is, hogy mennyire reálisak ezek a tervek.

Bár az Apple Watch még nem kapható Magyarországon, és a második generáció megjelenése is odébb van még, az alábbi koncepció alapján érdemes kicsit elmerengeni, hogy mire is számíthatunk az Apple Watch 2-ben.

Eric Huismann gondolt egy nagyot, és elképzelte milyen fejlődést hozhat az Apple Watch 2.

A dizájner szerint az egyik legfontosabb újítás a beépített kamera lesz, és a kijelző mérete is megnő majd. Szerintünk egyik sem valószínű. Bár a Facetime kamera logikusnak tűnhet, két gond is van ezzel kapcsolatban. Egyrészt ha kényelmesen szeretnénk tartani az órát, elég béna lesz a kamera nézőpontja, másrészt a videóhívás elég számításigényes feladat, ami biztosan percek alatt is jelentősen merítené az Apple Watch aksiját. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbben nem sűrűn használják a Facetime videóhívásokat, emiatt nem sok értelme lenne ezzel vesződnie az Apple-nek.

Camera-and-Design-ENG

Ahogy a borító, és az alábbi képen is jól látszik, a terveken, jócskán vékonyabb házat álmodott meg a tervező. Akár még meg is történhet, hogy az új Apple Watch jelentősen vékonyabb lesz, hiszen Jony Ive az utóbbi időkben minden terméknél a vékonyítást helyezte előtérbe. Egyébként nem is néznek ki rosszul ezek a tervek, személy szerint nekem tetszik a kicsit vékonyabb ház.  A kijelző viszont biztosan nem lesz ennyire széles, nem is néz ki jól ilyen aránytalanul elosztva az óra tokjában. Eric szerint új anyagok is jöhetnek, mint például a platina.

Materials-ENG-1

Eric terveiben a szíjak csatjai is kiegészülnének egy új szenzorral, mely még pontosabban mérhetné a pulzust, és a testhőmérsékletünket. Mint tudjuk a szíjak csatlakozásánál most is van egy diagnosztikai port, amit akár a szenzor csatlakozására is használhatnának, szerintünk azonban mégsem valószínű ilyesmi, inkább az órában lévő szenzorokat fogják továbbfejleszteni.

Sensor-ENG

A koncepció szerint új méret is érkezne, mégpedig egy 45mm-es modell. Erre sem sok esélyt látunk egyébként, mert a legtöbben már most is azt mondják az Apple Watch-ra, hogy túl nagy. (Pedig nem.) Persze ahogy az okostelefonoknál is elindult a világ a nagyobb=jobb irányba, nem kizárt, hogy a jövőben érkezik majd egy nagyobb méretű Apple Watch is.

Size-ENG

Bár a fenti tervek érdekesek, nem valószínű, hogy túl közel vannak a realitásokhoz.

Ha tippelnem kellene, azt jósolnám, hogy csak egy egészen egyszerű frissítésre számíthatunk. Mondhatni egy Apple Watch S modellre. Picit gyorsabb, picit okosabb, pár új óraszíj, és persze új szoftveres frissítést prognosztizálok tavaszra.

Ahogy az iPhone vagy az iPad esetében is, valószínű, hogy az Apple Watch-nál is csak kis lépésekben halad előre az Apple, és majd minden második generáció esik át jelentősebb fejlődésen. Ebben persze az is benne van, hogy a korábbi modellek vásárlóit nem lehet évente letörni azzal, hogy egy-egy modellfrissítéssel totálisan elavultá teszik a készülékeiket. Ezt egyébként elég jól csinálja az Apple az iPhone esetében is, gyanítható, hogy az következő Apple Watch is csak kisebb ráncfelvarrást kap, és majd csak a 2017-ben érkező modellben lesznek komolyabb újítások.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!