imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az Apple Watch (szíjak) doboza?


Az Apple tegnap este frissítette a cég állásajánlataival kapcsolatos weboldalát. A régi oldal valóban kicsit idejétmúlt volt, most hozzáigazították a dizájnt az Apple.com többi részéhez, illetve aktualizálták a képeket is, így már nem 3-4 éves Macek köszönnek vissza róluk. Viszont nem is ez most az igazán érdekes.

Hanem a nyitókép, amiről egyrészt a háttér alapján úgy néz ki, hogy az Apple jelenlegi dizájnstúdiójában lőtték, vagyis Jony Ive szentélyében. A magas asztal, amit a négy képen szereplő ember áll körül amint egy Apple Watch-ot nézegetnek, illeszkedik abba a képbe, amit a New Yorker Ive-profiljában Ian Parker írt a dizájnstúdióról:

Egy üvegfalban végződik, ami mögött három 2,5 méter magas CNC marógép áll, melyek műanyagot és fémet munkálnak meg modellekhez és prototípusokhoz. […] A munkaasztalok magasabbak, mint egy íróasztal, de egy kicsit alacsonyabbak, mint az általuk inspirált Apple Store asztalok.

A borítóképünknek választott képen jól látszódnak a háttérben a marógépek, talán mintha az üvegfal illesztései is kivehetőek lennének, illetve az asztalon jól látszik, hogy magasabb, mint egy hagyományos íróasztal. A kép előterében az asztalon pedig feltűnik még egy érdekes részlet, igaz, ez már nincs fókuszban a fotón: egy lapos fehér dobozszerűség, amiben mintha egy Apple Watch, vagy legalábbis a szíja lenne:

Apple Watch doboz

Jony Ive a márciusi Apple-bemutató előtti utolsó interjúját a Financial Timesnak adta, amiben kitértek az óra dobozára is. Ezt mondta akkor az alapmodellek csomagolásáról a lapnak:

Nem akartuk, hogy a csomagolásnak kelljen hangsúlyoznia az értéket, úgy, hogy a doboznak nagynak kell lennie és drága alapanyagokból kell készülnie. Mindig is tetszett az az ötlet, hogy ha sokat gondolkozunk, a megvalósítás végül nagyon leegyszerűsített lesz. Szóval, szerintem hatalmas erény az, hogy a csomagolás kicsi maradt: először is, környezetvédelmi szempontból ez a megfelelő, egyszerűbb mozgatni, és végül nem lesz tele a szekrényed nagy óradobozokkal, amiket nem is használsz.

A fenti lapos kis fehér doboz tökéletesen illeszkedik ebbe a koncepcióba. Persze kérdés az, hogy tényleg egy óradobozt látunk-e, vagy csak a szíjak dobozát, vagy egy egyszerű tolltartót. Az arany Edition modellek doboza egyébként sokkal „nagyzolósabb” lesz ebből a szempontból, a fenti interjúból az is kiderül, hogy az Apple Watch Edition modellek egy kívül minőségi anilinfestett bőrborítású, belül mikroszálas anyaggal borított dobozban érkeznek, mely egyben töltőkén is funkcionál a hátulján található csatlakozónak köszönhetően – az óra pedig mágnesesen rögzül benne.

Az interjú végén, mielőtt Foulkes elköszönne, Ive megmutatja még neki az óra külső, fehér papírdobozát. Természetesen ezt is ugyanakkora odafigyeléssel és részletességgel dolgozták ki, mint magát a terméket: a doboz alja szinte észrevétlenül kezd kicsúszni a felső részből, olyan módon és sebességgel, hogy az nem lehet a véletlen műve. Kérdés persze az, hogy az a külső fehér doboz vajon az Edition modellek külső doboza, vagy a fenti apró fehér dobozkáról beszélünk-e – ez utóbbi esetén ugyanis nehéz elképzelni, hogy így kicsusszanjon az alsó rész a felsőből.

Ez a fajta lapos megoldás egyébként nem lenne egyedülálló az órák piacán. A megfizethető svájci karóráiról ismert Swatch egészen hasonló dobozban árulja az óráit:

Swatch-doboz | Kép forrása: WatchesDB.com
Swatch-doboz | Kép forrása: WatchesDB.com

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!