imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az iPhone 6?


Villámgyorsan futott körbe a neten az alábbi iPhone 6 kép, melyet egy kínai szolgáltató rakott ki az oldalára. Valódi? Mi most megmondjuk a frankót.

Sok külföldi híroldal tényként közölte az alábbi képet, ma pedig már a HVG.hu “Hivatalos helyről, hivatalos képen szivárgott ki az iPhone 6” címmel és a 444.hu is lehozta, “Az 6-os Iphone lesz az Apple történetének legrondább terméke” bulvárcímmel ellátva. Mikor több ismerősöm is átküldte ma a HVG-s illetve 444.hu-s cikket, hogy mit szólok hozzájuk, úgy döntöttem itt az ideje megírni ezt a cikket. (No offense, mindkét oldalt imádjuk!) :)

Mivel a China Telecomtól indult ki a hír, ezért sokan azt gondolták, hogy véletlenül kiszivárgott hirdetésről van szó, emiatt a téves feltételezés miatt pedig sok híroldal készpénznek vette a hírt. Szerintünk inkább egy ügyes trükk van a háttérben, és egy kis reklámot akart magának a China Telecom. Íme az ominózus hirdetés:

Screen Shot 2014-08-25 at 13.53.22
Természetesen azonnal megindultak a találgatások, hogy mégsem fehér csíkokkal oldják meg az iPhone 6 antennarendszerének az elszigetelését, hanem a képen látható fehér üveglappal, de ez egész egyszerűen nem igaz. Mondjuk is ki gyorsan: NEM ILYEN LESZ!

Ha kíváncsi vagy, miért vagyunk ebben annyira biztosak, olvass tovább.

Azért biztos, hogy a hirdetés semmit nem ér, mert a fenti hirdetés egy ügyes srác koncepciójából lett összeollózva. Ezt a képet Tomas Moyano készítette, és július másodikán, vagyis majdnem két hónappal ezelőtt már publikálta a Bhance.net-en. Igazából ezeket a képeket lopta el egy az egyben a China Telecom. Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy az Apple sosem adna ilyen szlogent egy hirdetésnek, hogy “Even Better”, már csak emiatt sem lehet ez egy kiszivárgott Apple iPhone 6 hirdetés. Tehát: a kép nem hivatalos forrásból érkezett, maga kép sem hivatalos, csak egy render, és nem a végleges iPhone 6-ot hanem csak egy ahhoz hasonló valamit ábrázol.

iphone6_concept3

 

Figyelem! A fenti Behance koncepciók mellett látható kamera, súly, és egyéb adatok, nem valósak!

Elég pontosan tudjuk hogyan fog kinézni az iPhone 6, hiszen már több tervrajz is kiszivárgott, és persze az alkatrészekről is rengeteg képet láthattunk már, amik mind a csíkos verziót támasztják alá. Sőt, már azt is 100 százalékosan tudjuk, hogy a 4,7 hüvelykes iPhone 6 milyen méretekkel rendelkezik. 138,14x97x6,9 mm lesz, a kamera pedig akárcsak a jelenlegi iPod touch kamerája, 0,77mm-rel emelkedik majd ki a 6,9 mm vastag alumíniumházból. Az 5,5 hüvelykes iPhone 6 méreteit is pontosan tudjuk, ez 158,07×77,79×7,1mm lesz.

macgpic-1408641405-99559411427542-sc-op

Az is biztos, hogy karcmentes alma logó lesz majd a hátlapban, és azt is tudjuk, hogy a kijelző üvege finoman le lesz kerekítve. Az is biztos egyébként, hogy nem lesz zafírból a kijelző, ettől függetlenül karcállóbb lesz mint az iPhone 5 kijelzője. És igen, csíkok lesznek a hátlapon, ezekkel fogják megoldani az antennák elkülönítését a fémháztól.

Nekem ráadásként itt van egy iPhone 6 dummy készülék is az asztalomon, ennek ellenére kijelenthetjük, hogy a fentiek alapján is csak homályos elképzeléseink lehetnek az iPhone 6-ról. Egészen a szeptember 9-én esedékes bemutatóig ez így is marad, vagy még inkább egészen addig a pillanatig, amíg kézbe nem foghatunk egy működő készüléket.

macgpic-1408641027-99182009975724-sc-op

Sokkal érdekesebb egyébként, hogy mi az amit nem tudunk. Milyen lesz a kamera, üzemidő, hogy fog szólni a hangszóró, milyen lesz a hátlap tapintása, mekkora lesz az iPhone 6 pontos tömege, és persze lesz-e bármilyen egyéb kis finomság ami majd csak a bemutatón derül ki. Számomra ezek az apróságok sokkal fontosabbak, mint például az antenna csíkja.

Sokadszorra is érdemes megjegyezni, hogy bár rengeteg részletet pontosan imserünk, nem nagyon érdemes ezek alapján előre eldönteni, hogy milyen lesz a készülék. Sem tervrajzok, sem dummy készülékek nem adják vissza egy kész termék kinézetét. Érdemes visszaemlékezni a kiszivárgott iPhone 4 készülékre, vagy a kiszivárgott iPhone 5 alkatrészekre illetve renderekre-rajzokra. Mindkét készülékre a legtöbben azt mondták, hogy ez ocsmány, ilyet az Apple nem ad ki, stb. Később az iPhone 4 vagy az iPhone 5 bemutatója után, a hivatalos képek mutatták be először, hogy valójában tökéletes és csodálatosan szép remekműveket alkotott az Apple, és el is nyerték az emberek tetszését ezek a készülékek.

Most sem lesz ez másképp. Amint megjelenik az iPhone 6, és az eddig etalonnak számító iPhone 5s mellé tesszük, azonnal elavult készüléknek látszik majd az iPhone 5s az iPhone 6 mellett. Az iPhone 6 egy újabb mérnöki remekmű lesz, és már most bármiben lefogadjuk, hogy minden eladási rekordot meg fog dönteni. Ugyanígy biztosak vagyunk benne, hogy bár a hírek szerint 80 millió készülékre adott le megrendelést az Apple, nagyon hamar elfogynak majd a polcokról, és az iPhone 6 is hiánycikk lesz a karácsonyi szezonban.

Ha nem akarjátok, hogy kamu hírek félrevezessenek, akkor Apple hírekkel kapcsolatban továbbra is olvassátok az iMagazint! Mi itt az iMagazinnál – sokéves tapasztalattal a hátunk mögött az Apple-pletykák terén – próbáljuk a legjobb tudásunk szerint megszűrni a híreket. Ez persze nem azt jelenti, hogy néha ne tévedhetnénk, de a lehető legnagyobb gonddal járunk el minden egyes alkalommal. Csak olyan hírt írunk meg, amiről úgy gondoljuk, hogy van valóságalapja.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!