imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az OLED kijelzős MacBook Pro? Instant Get!


Hogy lesz-e új MacBook Pro OLED kijelzővel a billentyűzet felett már nem kérdés, igazából csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mire lesz jó. Martin Hayek dizájner most megmutatja, hogy miért kell ez nekünk.

Az utóbbi hetekben egymást érték a hírek egy teljesen megújuló MacBook Próról. Ming Chi Kuo elemző szerint, minden idők legnagyobb MacBook Pro frissítése érkezhet, és a nemrég kiszivárgott fotók alapján már azt is tudhatjuk, hogy az új MacBook Prókba egy vékony csíkban OLED kijelző kerül a funkciógombok helyére.

Noha jó ideje hanyagolják, a MacBook-vonal lesz a legfényesebb pontja az Apple 2016-os bejelentéseinek. Ez különösen igaz a két új MacBook Pro modellre, melyek 2016 negyedik negyedévében jelennek meg. Vékonyabb és könnyebb kialakítást, Touch ID-t, OLED érintőfelületet (a fizikai funkciógombok helyén, a billentyűzet fölött) és Thunderbolt 3 kompatibilis USB-C portokat kapnak.

Martin Hayek, aki korábban is már viszonylag pontosan jósolta meg, hogy egy-egy még nem létező Apple termék hogyan néz majd ki mikor bemutatják. Most egy csomó koncepcióképet készített, melyeken megnézhetjük, hogyan fest majd az új MacBook Pro OLED csíkja a billentyűzet felett.

Amint megláttuk a képeket azt éreztük, hogy ez a gép Instant Get lesz, ha tényleg hasonló funkciókkal ruházzák fel az OLED csíkot. Az Apple lehetőségei sokkal jobbak mintha Windowson kellene ezt megvalósítani, hiszen az Apple tervezi a hardvereit is az operációs rendszere mellé. Ennek köszönhetően, könnyedén megvalósíthat bármilyen együttműködést egy második OLED kijelző és az OS X közt.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire használhatjuk majd a funkció billentyűk helyén lévő érintőkijelzőt, hiszen a lehetőségek végtelenek. A legjobban egy kontextus függő kijelzőnek örülnék, amin mondjuk az épp aktív alkalmazás leggyakrabban használt funkciót érnénk el. Például Photoshop esetén a Save as for Web parancshoz nem kéne CMD ALT SHIFT S kombót nyomnunk pók módjára, elég lenne az OLED kijelzőn megnyomni egyetlen virtuális billentyűt.

Alig várjuk, hogy végre láthassuk mit talált ki az Apple, addig is jöjjenek Martin Hayek képei.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!