imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az új iPhone


Ahogy közeledik az esedékes iPhone bemutató, úgy tudunk egyre biztosabb információkat az ősszel megjelenő iPhone 6s és iPhone 6s Plus modellekről. Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy mik azok az újdonságok, amik biztosan belekerülnek az új iPhone-okba.

2009 óta nem változik a menetrend, az Apple minden ősszel új iPhone modelleket mutat be, most épp az “S” verzió van soron. iPhone 3Gs, iPhone 4s, iPhone 5s, most pedig az iPhone 6s érkezik. Persze a név mindegy is, sokkal fontosabb, hogy mit tudnak majd az új készülékek.

Design

A külső nem változik majd, hajszálra ugyanolyan lesz mint a jelenleg is kapható iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékek, lesz viszont egy új szín, a Rose Gold. A korábbi pletykák, melyek arról szóltak, hogy kicsit vastagabb lesz az új iPhone, nem igazak, marad a jelenlegivel megegyező külső.

iPhone-6s-koncepcio-cover-746x419@2x

Nincs több Bendgate

A készülékház anyaga megkapja az Apple Watch-ból megismert 7000-es alumíniumot, mely sokkal erősebb, mint a jelenlegi. Ennek az új alumíniumnak köszönhetően egyáltalán nem kell majd amiatt  aggódnunk, hogy az iPhone-unk esetleg meghajlik, ha ráülünk. Az alábbi videón már le is tesztelték az iPhone 6s hátlapot, mely háromszor nagyobb erőhatásnak is ellenállt mint az iPhone 6 hátlapja. Ez persze nem csak az új anyagnak köszönhető, hanem annak is, hogy az Apple megerősítette az iPhone 6s házának gyenge pontjait a hangerőszabályzó és a ki/bekapcsoló gomb körül.

Force Touch

Az egyik legnagyobb újdonság az Apple Watch-nál már megismert Force Touch megjelenése lesz. Ennek köszönhetően a jelenleg elérhető gesztusok mellé kapunk egy új lehetőséget. Ha erősen nyomjuk meg a kijelzőt, egy olyan menüpontot hozhatunk elő, melyet korábban csak több koppintással érhettünk el. Nem szabad összekeverni a Force Touch-ot a hosszú érintéssel, inkább egy új fizikai gombként érdemes elképzelni az egész kijelzőt, mely nagyon jól jön majd az egyetlen Home gomb mellé. Képzeljük csak el, hogy erősebben megnyomva a hívás gombot, feljöhetne egy lista a korábban hívott számokkal. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az Apple hogyan építi be majd a Force Touch-csal elérhető új lehetőségeket az iOS 9-be. Vizuális típusoknak itt egy koncepció videó, hogy milyen lehetőségeket tartogat a Force Touch megjelenése:

Kamera

Ahogyan azt az Apple-től megszokhattuk, az iPhone kamerája minden évben jelentősen fejlődik. Az első iPhone megjelenésekor – 2007-ben – még csak álmodtunk a jelenleg elérhető képminőségről, nem beszélve az akár 60 fps HD felvételi lehetőségről, vagy a 240 fps lassításról. Egészen biztos, hogy idén is jelentősen fejlődik majd az iPhone kamerája. Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy egy 12 megapixeles szenzor érkezik, de persze nemcsak pixelszámban kapunk majd többet, hanem képminőségben is jelentős fejlődést láthatunk.

iPhone 6 kamerateszt

Processzor és memória

Az “S” modellek természetesen megkapják az Apple soron következő A9-es processzorát, mely sokkal gyorsabb lesz mint az A8, bár nem is annyira a sebesség lesz a lényeg, hiszen a jelenlegi A8-as is elképesztően gyors. Sokkal fontosabb, hogy az A9 energiatakarékosabb lesz mint az elődje, ez pedig jótékony hatással lesz az üzemidőre is. Emellett a mostani 1GB memória helyett 2GB memóriát kapunk akárcsak az iPad Air 2-ben.

wpid-7909a2d356f5e8ba4080de929da29833

Touch ID

Bár a Touch ID eddig is tökéletesen és gyorsan működött, a következő iPhone-ban ez még tovább fejlődik majd. Még egy picivel gyorsabb és pontosabb lesz, ez pedig sosem árt.

Touch ID

Zafír kijelző

Több mint egy éve repkednek ezek a pletykák, de nem, nem lesz zafír kijelző az iPhone 6s-ben sem. Ennek több oka is van. Egyrészt ekkora felületű zafírt 100 milliós mennyiségben legyártani hihetetlen nehéz és jelentősen meg is drágítaná a gyártást. Másrészt a zafír sokkal könnyebben törik mint a jelenleg használt Gorilla Glass.

4 hüvelykes iPhone 6C

Ez sem lesz. Az iPhone 5s valószínűleg megmarad a legolcsóbb készüléknek illetve azoknak akik továbbra is a 4 hüvelykes telefonokat részesítik előnyben. Megmarad az iPhone 6 is egy vagy két fajta kapacitással, végül az iPhone 6s és a 6s Plus zárja majd a sort, ezek lesznek egy évig a zászlóshajók.

Mikor?

Tavaly is szeptember elején mutatták be az új iPhone-okat, idén sem lesz ez másként. Konkrétan szeptember 9-én várható a keynote, ezt követi pár nappal az előrendelések indulása, majd szeptember 18-a körül elrajtolnak az új készülékek több országban is. Magyarországnak persze minden valószínűség szerint majd várnia kell, nálunk legkorábban októberben vagy november elején rajtolhat el az iPhone 6s és a 6s Plus.

Árazás

Az árak nem fognak változni, nagyságrendileg a jelenlegi iPhone 6 árazását húzzák majd rá az iPhone 6s-re, az iPhone 6 modellek pedig értelemszerűen kicsit olcsóbbak lesznek.

Sokan kérdezgetik, hogy mi lesz az a “killer” újdonság ami miatt majd érdemes lesz megvenni az új iPhone-t? Könnyű megválaszolni ezt a kérdést: a fent felsorolt funkciók egysége miatt. Nem a Force Touch, az új kamera, vagy az erősebb processor miatt lesz érdemes megvenni az új iPhone-okat, hanem ezen funkciók összessége miatt. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus jelenleg is szinte tökéletes készülékek, az idén megjelenő modellek viszont mindenben kicsit még jobbak lesznek, mint az elődjük. Így volt ez például az iPhone 4s, vagy az iPhone 5s megjelenésekor is. Akik az egyel korábbi készülékeket használták, nem kényszerültek rá a váltásra, viszont akik a két vagy három éves iPhone-jaikat cserélték le, azok egy fényévekkel jobb készüléket kaptak a pénzükért. Idén sem lesz ez másként.

Tartsatok velünk szeptemberben is, nincs már sok hátra a következő iPhone bemutatójáig!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!