imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz a Facebook társkeresője!


Elég logikus lépés a világ legnagyobb közösségi média szolgáltatójától, hogy társkereső szekciót nyit az alkalmazáson belül. Mostmár azt is tudjuk, hogyan fog kinézni.

Úgy tűnik visszatér gyökereihez a Facebook. A legenda szerint ugyanis eredetileg Zuckerbergék azért kezdtek a rendszer fejlesztésébe, mert csajozni akartak az egyetemen. A dolog aztán gyorsan kinőtte magát, olyannyira, hogy 2018 januárjában több mint 2,2 milliárd aktív felhasználót számlált a platform. Ezzel párhuzamosan persze eredeti cél is sokkal polkorrektebb irányokba változott: kapcsolatot teremteni az emberek közt!

Mindez persze szép és jó, ennek ellenére hatalmas kihagyott ziccer nem társkeresésre (is) használni egy 2,2 milliárd felhasználós közösségi média felületet.

A két hónappal ezelőtt tartott F8 fejlesztői konferencián a Facebook végre bejelentette, hogy dolgozik már az ügyön és hamarosan lehet majd direktbe is randizásra használni az alkalmazást. Most a reverse-engineeringben utazó Jane Manchun Wongnak sikerült rátalálnia a szolgáltatás belsős tesztverziójára, és nem volt rest bőszen screenshotolni.

Ezek tanulsága alapján a Facebook határozottan kijelenti, hogy a mostani verzió csak tesztelésre van, nem a munkahelyi kapcsolatok szorosabbá kovácsolására, sőt egyenesen arra kéri az alkalmazottakat, hogy hamis adatokat adjanak meg.

Wong elmondása alapján sikeresen végig tudott haladnia regisztráció folyamatán, noha befejezni már nem tudta azt. Mindenesetre annyi biztosan kiderült, hogy nemi identitások egész skálájáról választhatnak majd a párkeresők, megadhatják majd lokációjukat, illetve hogy milyen nem(ek)hez vonzódnak.

Hozzá kell tenni ugyanakkor a történethez, hogy a tesztelés ténye még nem jelenti azt, hogy meg is valósul a projekt. Egy ekkora cégnél – hasonlóan az Apple-höz – számtalan olyan irány lehet, ami végül befejezetlenül marad.

Valószínűleg a Tindert is üzemeltető Match Group könnyes szemmel, felállva tapsolna utóbbi forgatókönyv esetén, hiszen már csak a Facebookos társkereső bejelentésének híre 17%-os esést hozott a vállalat részvényeinek árfolyamán. Igaz, a két platform elvben nem teljesen fogja fedi egymást. Zuckerberg határozottan kijelentette, hogy hosszútávú, valódi kapcsolatok építése a cél, nem az alkalmi entyem-pentyemek elősegítése – nem úgy, mint a Tindernél ugye. Na nem mintha Zuckerbergnek sok beleszólása lenne abba, mire használják majd a felhasználók a dolgot…

A Facebook elismerte a The Verge számára képernyőképek valódiságát, és hogy teszteli az alkalmazást, de további információkat nem volt hajlandó közölni.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!