imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz a Ne zavarjanak alvás közben funkció az iOS 12-ben


Bár az iOS most nem hozott annyi újdonságot, mint egy évvel korábban, de azért idén is akadnak újítások szép számmal. Lássuk az egyik kedvencünket, a Ne zavarjanak alvás közben lehetőséget.

A Ne zavarjanak funkció egy nagyon kézre eső lehetőség, hiszen a holdacskát benyomva gyakorlatilag megszűnik az összes értesítés és hívás a telefonunkon. Persze ezt is ki lehet játszani, hiszen egyrészt csinálhatunk listát azokról a kontaktokról, akik kivételt képeznek, másrészt pedig egy olyan beállítást is tartalmaz az iOS, ami minden némítást felülír.

Nos ezzel eddig csak az volt a bökkenő, hogy valóban néma maradt a telefon, viszont amint az ember piszkálni kezdte, ömleni kezdtek az értesítések. A Ne zavarjanak alvás közben pedig tipikusan az a funkció, amin azt érzed, hogy a rendszer fejlesztői egyszerűen kézbe vették a terméküket és életszerű szituációkon kezdtek gondolkodni.

Első körben meg kell majd adnunk egy tól-ig időpontot, amig valószínűleg ágyban leszünk. Erre jön majd rá a Ne zavarjanak tiltás és voilá: alvás közben anélkül is csekkolhatod a telefonodon az órát, hogy mindenféle izgalmas dologgal árasztana el a telefonod. Az iOS 12 egyébként több ponton is tartalmaz felhasználó kímélő újításokat.

Lesz például lehetőségünk arra, hogy csoportosítva kapjunk meg értesítéseket, illetve részletes diagnosztikát kaphatunk majd arról, hogy mennyit lógunk a telefonunkon. Sőt a Keynote során az egyre népszerűbb Instagrammal demózta Craig Federighi, hogy a rendszer nemcsak számontartja a használatot, hanem arról is értesít ha elkezdjük kevesebbet használni a készülékeinket.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!